Big Rivers is terug! Er zijn dit jaar in totaal acht podia met allerlei muziekgenres, dus voor ieder wat wils om lekker van te genieten! Op deze podia staan ook dit jaar weer meer dan honderd verschillende artiesten.

De Korte kalkhaven
Daar ligt dit jaar het Zwarte Zwaantje, het podiumschip bekend van de Dordtse Feesten in 2021, met een verscheidenheid aan artiesten, waaronder de internationale ster: Karsu. Zij deed in 2021 mee aan het programma ‘Beste Zangers’. Je vindt hier ook optredens van onder meer POM (dé nieuwe festivalband, bekend van ESNS), heerlijke reggae van One Nation Band & nog veel meer!

Grotekerksplein
Op dit podium vind je traditiegetrouw de allerbeste tribute bands van Nederland: Abba Tribute, Happy Tunes, Face 2 Face: The Ultimate Tribute to Elton John & Billy Joel, Faith – A Tribute to George Michael, Nutbush (Tina Turner Tribute) en het Dordtse Skeftum, die de Grote Kerk op vrijdag feestelijk openen met een tribute aan Golden Earring.

De Grote Markt
Dit jaar komt er naast een groot podium ook een passende foodmarkt, waar de Mardi Gras uit New Orleans met Dordrecht samensmelt. Acts zoals Boogiemonster, Skeftum en Dowwen Heze maken dit podium helemaal compleet!

De Waag
De allerkleinsten onder ons kunnen zich ook prima vermaken bij de Waag. Daar staat een speciaal podium, overdag voor kinderen in samenwerking met SDK Kinderopvang. In de avond kun je hier dansen op heerlijke zomerse salsa georganiseerd door verschillende salsa scholen uit de stad.

Statenplein
De echte authentieke blues op Big Rivers: verwacht wordt onder andere Ivy Linn & The Lefthand Gamblers, Sunday Morning Jam Society & Mr. Blackhat!

De Aardappelmarkt
De Popcentrale stelt in samenwerking met United by Music, een programma met en voor jong talent, met lokale, nationale en zelfs internationale artiesten op één podium. Je vindt hier hiphop, drum ‘n bass & reggae met optredens van DONII, D Drecht Planet, Dreadless & Analog Kitchen.

De Houttuinen
Ook wel bekend als ‘De Giraffe’. Hier vind je jazz, soul & meer! Verwacht muzikantschap van deze musici en een heerlijke zomerse sfeer! Dit jaar o.a. Dawn Patrol, Zappatori, Jan van Duikeren featuring legend John Engels, Jared Grant & Joel Sarakula! Ook de Jazzlab Sessions vinden we natuurlijk bij de Houttuinen.

Spuiboulevard
Naast de normale programmering zijn er ook vier fantastische shows op het nieuwe podium At the Boulevard. Het feest op de boulevard begint op de vrijdagavond met Friends on Friday; een spetterend danceconcept met verschillende DJ’s. Op de zaterdag is de eerste show Go Dutch en ’s avonds wordt uitgepakt met Qmusic The Party 4 Uur Fout! Op zondag is er een dagvullend topprogramma met te gekke artiesten en een spetterende afsluiting.

https://www.bigrivers.nl/