De herfst is van start. Pasta’s passen bij elk seizoen. Wanneer je er trek in hebt, dan maak je het! Net als dit overheerlijke recept met grote gamba’s.
Ingrediënten: (Voor 2 personen)
- (1 blikje) San Marzano Tomatensaus, zelf gemaakt is uiteraard nog lekkerder
- 10 Grote Gamba’s
- 100 gr Pancetta
- 400 gr Verse linguine
- Kippenbouillon
- 1/4 Ui
- 1/2 Teentje knoflook
- 1/4 Chilipeper
- 40 ml Kookroom
- 30 ml Beneluxe Wodka
- 80 gr Parmezaanse kaas (Geraspt)
- Olijfolie
- Chiliolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Zet een pan met water en bouillon op het vuur en breng het aan de kook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chilipeper in kleine blokjes.
Ontdarm en ontvel de gamba’s en leg deze op keukenpapier om te drogen.
Snijd de pancetta in kleine blokje en bak deze zonder olie krokant in een koekenpan. Als de pancetta goed krokant is, uit de pan scheppen en het bakvet bewaren (In de pan laten).
Bak vervolgens in dezelfde pan met het bakvet de ui, knoflook en chilipeper aan. Draai het vuur uit (alleen bij een gasfornuis) en schenk de Wodka erbij. Laat deze goed verdampen en voeg vervolgens de tomatensaus toe. Laat deze saus ongeveer 10 min. inkoken. Schenk daarna de kookroom bij de saus en laat het nog eens 3 minuten meekoken.
Verwarm in een andere koekenpan wat olijfolie en bak hierin de gamba’s (zout en peper naar smaak toevoegen).
Kook ondertussen de linguine (al dente /net beetgaar) in de pan met bouillon. Voeg wat kookvocht toe aan de tomatensaus (ongeveer een halve pollepel)
Giet de beetgare pasta af en voeg toe aan de tomatensaus. Roer de Parmezaanse kaas goed door de tomatensaus. Houd een beetje over voor garnering.
Schep de pasta op de borden en maak het af door de gamba’s en pancetta erover heen te leggen. Besprenkel wat chiliolie (naar smaak) over het gerecht en garneer met wat Parmezaanse kaas.
Bouno Appetito
Tim Stok
Een recept van:
T.I.M. Thuis in Meestergerechten
@t.i.m._thuisinmeestergerechten