Bij Cafe Buddingh vinden ze het belangrijk om te innoveren, en daarmee te spelen met nieuwe gerechten, producten en technieken. Door op simpele kleine dingen te letten kan je al een groot verschil maken.

Wij nemen u daarom graag mee met ons idee van een vega steak tartaar. Vleesliefhebbers zullen het vast wel eens hebben gegeten. Een steak tartaar, goed en mals fijngesneden vlees, romig, een fijne smaaksensatie op de tong.

Voor dit gerecht zijn de ingrediënten voor 2 personen: 
– 300 gram gekookte bietjes met vocht
– 10 gram kappertjes
– Bieslook fijn gesnede
– Rode ui
– 100 gram mayonaise
– Citroen rasp
– Granny smith appel

Materialen:
– Kommetje
– Snijdplank
– Mes
– Rasp
– Steak ringetje

Haal de gekookte bietjes uit de verpakking en vang het bietensap op in een kommetje. Snijd de biet in kleine blokjes, de kappertjes fijn, bieslook ook fijn en snipper de ui fijn, voeg dat allemaal toe in de kom met citroenrasp naar smaak en breng op smaak met peper en zout. Meng het bietenvocht met mayonaise tot een mooie lichtroze massa. Snijd de appel in mooie kleine blokjes, om te voorkomen dat het bruin wordt kan je het in een bakje doen met koud water en wat citroensap toevoegen die je over hebt van het raspen.

Opmaak:
Doe de bietentartaar in een steak vorm en druk goed stevig aan. Verspreid de bieten mayonaise over het bord, zodat je steaktartaar lekker romig wordt. Leg de appel leuk bij je bieten tartaar, dat zorgt voor wat kleur op je bord en een frisse smaak.

Doordat je met verse producten werkt en geen gas gebruikt is het een heel duurzaam gerecht. Door bijvoorbeeld het vocht van de bieten te gebruiken heb je minder food waste en geef je het gerecht net een extra boost. Ook is het een goed gerecht om je vlees te vervangen waardoor het nog duurzamer is.
Al met al hoeft het innoveren niet moeilijk te zijn of minder lekker, het geeft ons en u thuis de kans om nog creatiever te worden en een leukere uitdaging te hebben. Dit met een lekker glas wijn erbij en je proeft het verschil niet eens!

Een recept van
Cafe Buddingh