Een bewogen jaar sluiten we af. Nieuwe gebeurtenissen en plannen staan voor de deur. In onze Zien&Doen geven wij tips voor de leukste evenementen deze winter. 

Verrassende winterwandeling door Dordtse natuur
Zaterdag 24 december 2022 – 13:00 – 15:00

Winterexcursie Biesbosch, Een verrassende winterwandeling onder leiding van een natuurgids door de Hel- en Zuilespolder. Tijdens deze tocht wisselt het landschap voortdurend. Je komt langs weilanden, dijkjes, knotwilgen, riet en bos. De gids vertelt je wat de Biesbosch in dit jaargetijde zo bijzonder maakt.

Postnatale Expressie
Vrijdag 17 februari 2023 – Schouwburg Kunstmin

Nienke Plas: Postnatale Expressie, Na het geweldige succes van ‘Van de hak op de tak’ komt vlogger, presentatrice, cabaretier en stand-up comedian Nienke Plas naar het theater met ‘Postnatale Expressie’. Daarin gaat de wervelwind, die alleen de hoogste versnelling kent, in razend tempo door de evolutie van de vrouw. Die is volgens haar als een roos, waarvan de mooie dichte knop openbloesemt om uiteindelijk op haar oude dag ondersteboven en uitgedroogd aan een radiatorbuis in de hoek van iemands toilet te hangen.

De Likt Afscheidstournee
Vrijdag 6 januari – Bibelot Dordrecht

Er is maar één Rotterdamse sloopkogel en dat is De Likt! Het drietal bestaande uit frontman Jordy en producers George en John breekt in 2015 door met de instant hit ‘Bloed Aan De Muur’. Met de energieke mix van hiphop en electronica krijgen de Rotterdammers zelfs de grote festivalweides van Pinkpop en Lowlands aan het moshen. Voor hun afscheidstournee komt de band met een nieuw album genaamd Ctrl-Alt-DeLikt naar Dordrecht.

De Regels van Floor
Vrijdag 20 januari – Theater De Willem

Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een nu in het theater! Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen. In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing…

Soulful pop by Joel Sarakula
Zaterdag 18 februari 2023 – Bibelot Dordrecht

Joel Sarakula’s muziek laat zich het beste omschrijven naar een hedendaagse wereld door een vintage bril. Zijn muziek is geïnspireerd op een rijk muzikaal en visueel palet, gebaseerd op Soft-Rock-, Funk- en Disco-invloeden uit de jaren 70.

The Dirty Daddies
Donderdag 19 januari 2023 – Bibelot Dordrecht

The Dirty Daddies komt in vol ornaat naar Bibelot best tour EVER tour’. Een avondvullend muzikaal spektakel waar alle grenzen worden opgezocht en hier en daar worden overschreden. Alles wat je wil horen als je dronken op een festival staat, maar dan heerlijk indoor in het prachtige Dordrecht.
Let’s Get Dirty!

Elvis The Music – The King
Donderdag 19 januari 2023 – Schouwburg Kunstmin

Elvis Presley is een van de allergrootste popiconen van de twintigste ‘Always On My Mind’, ‘That’s All Right’, ‘Are You Lonesome Tonight’, ‘Hound Dog’, ‘Heartbreak Hotel’, ‘Jailhouse Rock’, ‘Love Me Tender’,
‘Blue Suede Shoes’ en ‘In the Ghetto’. Zanger en gitarist Erwin Nyhoff brengt met zijn tienkoppige liveband een spetterende ode aan de enige echte king of rock-‘n-roll.

Live Rock Karaoke Band Kerstshow
Vrijdag 23 december 2022 – Bibelot Dordrecht

Goed het kerstweekend beginnen en meezingen op de beste kerst & rock nummers? Dan is Live rock karaoke band echt iets voor jou! Kom gezellig met je vrienden/familie of collega’s en beleef een super gezellige avond vol goede muziek. De Power Stage wordt in hoge kerstsferen gebracht en de heren vertalen verschillende kersthits naar krachtige rocknummers.

Waylon Gewoon Willem – Van Robert Long tot Andre Hazes
Zaterdag 4 februari 2023 – Schouwburg Kunstmin

Een van Nederlands grootste muzikale talenten trakteert je op anekdotes en veel muziek. Voorlopig hoogtepunt: een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’. Maar uiteindelijk is Waylon ook maar ‘Gewoon Willem’, uit de Apeldoornse klei getrokken. Al die jaren zong hij in een andere taal, maar dat vindt hij niet langer nodig. In deze theatershow eert Waylon de muziek uit zijn leven, van Robert Long tot Andre Hazes. Hij vult hun rijkgevulde schatkist aan met mooie eigen liedjes en het verhaal van een eenvoudige, getalenteerde jongen in een ingewikkelde wereld.