Kunstmin en Bibelot werken op meerdere fronten samen en hebben al veel gezamenlijke programma’s ontwikkeld. Bart Kuntz van Bibelot en Lieke Visser van Kunstmin zetten in 2020 Wanderlust op. “We laten bij deze expeditie twee werelden bij elkaar komen en geven onbekende makers en artiesten een podium.” En het is een succes. De ticketverkoop neemt nog steeds toe.

Tekst: Nanny Yap | Foto Bart & Lieke: Rob van der Teen | Foto’s Wanderlust: Bas Czerwinski

“ In Coronatijd wilden we onze bezoekers iets bijzonders bieden,” blikt Bart terug. “De eerste keer dat Kunstmin en Bibelot de handen ineen sloegen was tijdens de programmering van ‘Dordtse Cultuurnacht’. De samenwerking beviel goed. We schoven weer bij elkaar aan tafel en bedachten Wanderlust.”

Muziek als rode draad
“Met Wanderlust willen we mensen verleiden en meenemen naar andere plekken in het Energiehuis”, legt Lieke uit. “Het is een soort expeditie door het gebouw onder leiding van een gids. Waar je naar toe gaat en wat je te zien krijgt, weet de bezoeker niet.” “In de afgelopen jaren varieerde de line-up van het Nederlandse Levenslied, tot acapella in de ene zaal en een soulvolle, Belgische multi-instrumentalist in de andere. En natuurlijk mag ook Nederlandstalige pop niet ontbreken.”
We willen de mensen een mooie avond bezorgen,” vult Bart aan. “We bieden ze vier totaal verschillende optredens aan met muziek als rode draad.” Wanderlust is vooral een podium voor jonge makers en voor het ontdekken van nieuw talent. “Wij werken hiervoor onder andere samen met Sanna Vrij, theatermaker bij Club Gewalt. “Ook voor de muziekoptredens zoeken we steeds nieuwe namen. Het gaat om opkomende artiesten die soms al op doorbreken staan,” gaat Bart verder.
Lieke: “Wanderlust is een avontuurlijke, muzikale en theatrale voorstelling in vier verschillende zalen. Tijdens de wandeling naar de volgende zaal, kun je het optreden dat je hebt gezien laten bezinken en bespreken met degene die naast je loopt. Niet alleen de optredens vallen in de smaak, ook de tocht door het gebouw zelf wordt door het publiek gewaardeerd. Het is een andere vorm van beleven. Het voelt voor het publiek echt als een expeditie: je hebt geen idee waar je naar toe gaat en je ziet en hoort nieuwe dingen.”

Groot raadsel
Wanderlust biedt het publiek werelden die zij nog niet kenden en die alle zintuigen prikkelen. Lieke: “Met Wanderlust hebben we een voorstelling gecreëerd waar we het publiek van Kunstmin en Bibelot kunnen mengen. Daardoor creëren we voor onze artiesten ook een nieuw publiek.” “De optredens zijn laagdrempelig en toegankelijk voor jong en oud,’’ aldus Bart. “We willen bezoekers een mooie avond bieden. En van degenen die de expeditie hebben meegemaakt horen we niets dan goeds.”
Doordat de artiesten onbekend zijn, moet de campagne zelf de mensen prikkelen om een ticket te kopen. “We starten met teasers op social media. Waarbij we vooral inzetten op het onbekende. We willen mensen aansporen om de uitdaging aan te gaan, om zich te laten verrassen.”

Laat je verrassen!
Wil jij je graag laten verrassen? Er zijn nog tickets beschikbaar voor optredens op zaterdag 14 januari en op zaterdag 11 maart 2023. De tickets zijn te bestellen via energiehuis.nl/wanderlust.