Recentelijk is Gym Dordrecht verhuisd naar de monumentale tribune aan het Halmaheiraplein. Eigenaresse Liliane van Oijen heeft de handen ineengeslagen met Darli Gerardus van Functional Movements en onder hun nieuwe naam Gym Dordrecht FM hebben zij mooie ambities. Een nieuwe naam én een nieuwe missie met als doel een gezonde geest in een gezond lichaam. Yin en Yang onder één dak.

Foto’s: Rob van der Teen

“Wij bieden een totaalpakket voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid”.

Functional Movements
Een verkeerde houding, stress, sportblessures; bij Functional Movements ga je aan de slag met sport en beweging om blijvend lekker in je vel te zitten, letterlijk.

Darli: “Ik was al een aantal jaar bezig als personal trainer en daarin groeide ik snel door, maar ik heb ook altijd de ambitie gekoesterd om fysiotherapeut te worden. Ik kreeg de kans om deze sportschool over te nemen en daarin zag ik de mogelijkheid om als ondernemer deze twee passies te verenigen. Het fysiotherapeutische aspect staat dicht bij mij als trainer, hoe kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je rugklachten krijgt in plaats van ze te verhelpen. Ik heb op deze manier, als trainer, ook meer vrijheid dan wanneer je puur en alleen als fysiotherapeut werkt. Ik heb veel verschillende sportopleidingen en cursussen gedaan waardoor ik een heel brede kennis heb ontwikkeld en kan daarnaast uit mijn ruime ervaring putten. Voor mij is het de ideale combinatie. Ik ben daarnaast ook bezig met goede voeding, we bieden maaltijden aan die passen bij wat jij wil bereiken. Want ook dat is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl die bijdraagt aan het voorkomen van fysieke problemen. Je bent wat je eet.”

Gym Dordrecht
In 2015 opende Liliane met haar voormalige samenwerkingspartner de deuren van Gym Dordrecht. Na de eerste lockdown bevochten te hebben, is Liliane in 2020 volledig eigenaresse geworden. Vanuit haar eigen ervaring en die met haar klanten merkte zij echter al snel dat alleen aan het fysieke lichaam werken lang niet altijd voldoende is om de juiste balans in het leven te vinden. Naast haar kennis van bewegen, is ze ook yoga docent, ademcoach, en gediplomeerd psycho-sociaal therapeut. In 2020 breidde Liliane haar onderneming uit met Mentaal Fit, waarin zij met diverse hulpverleningsinstanties samenwerkt aan het fysiek en mentaal fit zijn van de cliënt. Liliane: “Vanuit mijn holistische visie bestaan wij mijns inziens uit 4 grote kwaliteiten: lichaam, geest, gevoel en intuïtie. In dit kwadrant zijn er altijd 1 of 2 dominant aanwezig. Wanneer het ons minder goed gaat, zetten we vaak alleen de dominante kwaliteiten als eerste in en vergeten we de rest van onze kwaliteiten in te zetten en raken we uit balans. Samen onderzoeken we de disbalans. Voor de één is regelmatig yoga naast sporten al voldoende om balans in dit kwadrant te vinden. Soms is er meer nodig. Een ademcoachsessie of een focussessie waarin we verbinding maken met onze innerlijke wereld en eens echt contact maken met onszelf. Deze innerlijke reizen geven vaak de antwoorden die diep in ons liggen opgeslagen. Het zijn mooie methoden om tot antwoorden te komen, daar waar het verstand niet bij kan, komt het antwoord vanzelf in deze sessies.”

Gezamenlijke kracht
Nu het duo hun krachten en overtuigingen bundelen, is alles in huis voor een totaalpakket waarmee je werkt aan je fysieke en mentale gezondheid. Het bestaande lesaanbod is zeer uitgebreid met activiteiten voor alle leeftijden. Ook bieden zij personal en small grouptraining aan. Zo kun je werken aan een plan op maat, met of zonder coaching.
Beiden zijn ervan overtuigd dat wanneer je je lijf en geest goed onderhoudt, je jezelf op je oude dag nog steeds fit kunt voelen. Houd dit duo in de gaten op hun socials, want er is nog een hoop te verwachten: van krachtige workouts tot ademcirkels, ladies level up, retreats en meer!