Foto’s: Heuseren van Vonderen

Contrasten opzoeken in haarkleuren is natuurlijk iets wat voor een haarstylist niet vreemd is. Elke dag opnieuw spelen wij met kleur en zoeken we nuances uit die elkaar complementeren of juist contrasteren. Maar ook in verschillende lengtes van haar zie je duidelijk contrast.

Highlight je alles dan highlight je niks
Zeker bij highlights kun je niet voorzichtig genoeg zijn. De tijd van elke 5 weken je highlights bijwerken ligt wel achter ons. Want laten we nu eerlijk zijn, dan kun je het net zo goed helemaal laten kleuren. Een highlight is niets anders dan een lichtere streng ten opzichte van een donkere streng. En ja, die donkere lowlights hebben we dus nodig om je kleur meer te laten sprankelen. Samen geven ze diepte aan je lokken en zorgen voor het effect wat je voor ogen hebt. Subtiel of een juist heftig contrast; het kan zoveel verschil maken!

ColorPop
Een trend die we toch niet mogen onderschatten en die eigenlijk helemaal in het thema contrasten past, is de trend ColorPop. Steeds vaker zien we deze trend terug in het straatbeeld. Een toffe look van wat fellere kleuren als roze, lila of blauw. Vaak als een totaal kleur, maar ook steeds vaker zie je meerdere kleuren in 1 coupe. Een Perfect Bleed, van aanzet tot punt overlopend van donker naar lichtblauw of juist een Splitcolor, waarin twee kleuren als contrast naast elkaar zichtbaar zijn.

Perfect Fade
Ook bij de coupes voor heren is het contrast de afgelopen jaren groter geworden. Waar een aantal jaar geleden de zijkanten met de tondeuse nog gedekt gelaten werden, zien we nu meer de ultrakorte tot soms zelfs wel kale zijkanten bij de heren. De fade zorgt dan voor de overloop naar het langere haar bovenop. Daar mag dan ook de ruimte voor genomen worden, maar het liefst niet te hoog.

Contrast in Textuur
Het contrast in textuur en styling is de laatste jaren ook belangrijk geworden. We willen niet elke dag meer dezelfde look en willen graag afwisselen. De ene dag Instagrammable Curls en de andere dag liever het volumineuze Nikki Plessen haar. Afwisselen is de trend en dat mag dus ook.

Wees niet standaard. Contrast is wat we willen zien in het straatbeeld. Iedereen is uniek en daarom is het zo belangrijk om de look te kiezen die bij je past, die jij wilt.

Michiel – KAMER 88 Haarstylisten