Energiebesparing is aan de orde van de dag. Door de stijgende energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar oplossingen om ons huis optimaal te isoleren. Vaak denk je dan aan ingrijpende klussen die al snel tienduizenden euro’s kosten, maar ook kleinere aanpassing in het interieur kunnen ervoor zorgen dat de verwarming een paar graden lager kan worden gezet. De juiste gordijnen spelen hierbij een belangrijke rol.

Tekst: Jannelie Bras

De Woonwulp in Hendrik-Ido-Ambacht is al 45 jaar gespecialiseerd in alles waarmee je zowel letterlijk als figuurlijk een warm interieur kan creëren. Zachte vloerbedekking, wandbekleding en natuurlijk ook prachtige stoffen voor de raambekleding, waaronder de stoffen van het merk Holland Haag. Dit merk biedt luxe, dikkere stoffen die van zichzelf al een isolerende werking hebben, maar ook fijnere stoffen met een speciale voering of coating die de warmte binnen houden en de kou buiten. 

“Je ziet gordijnen weer steeds meer terugkomen in het interieur”, vertelt Peter van der Wulp van De Woonwulp. “Gordijnen zijn natuurlijk echte sfeermakers in huis en zeker in deze tijd is de isolerende werking heel erg welkom. Ook de akoestiek in huis wordt er veel beter van.” 

Door te kiezen voor de juiste stof, plooi en ophangsysteem, kan deze raambekleding worden toegepast in ieder interieur. “Momenteel wordt de zachte wave-plooi veel gebruikt. Dit is ook een mooie plooi voor de zwaardere overgordijnen. Wij adviseren graag wat de mogelijkheden zijn en komen alles perfect inmeten.”

De mooie stoffen kunnen ook in het verdere interieur worden toegepast. “Kussens, bedspreien, we kunnen bijna alles maken van dezelfde stoffen. Zo creëer je een mooi geheel dat zowel voor het oog als het gevoel warmte uitstraalt.”

De Woonwulp | www.dewoonwulp.nl

Reeweg 5, Hendrik-Ido-Ambacht, 078 681 67 64