“Als ik iets in mijn hoofd heb, moet het gebeuren.

Dion Doornik fotografeert sinds het eerste uur voor 078MGZN. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Dion (28) heeft een enorme drive, veel inspiratie en een letterlijk grenzeloze ambitie. Een creative agency, een team van goede mensen om zich heen, een eigen koffietafelboek, de wereld zien. Maar wel terwijl hij zelf kan blijven doen wat hij het liefste én het beste doet: fotograferen.

In zijn strak ingerichte kantoor midden in het centrum van Dordt wordt meteen duidelijk waar Dion zijn inspiratie vandaan haalt: lijnen, architectuur, andere culturen, mensen. “Ik zit hier nu een jaar maar eigenlijk wordt het al te krap” vertelt Dion, “ik heb sinds kort iemand in dienst en vaak bezoek, dat gaat maar net.” Het is tekenend voor de snelheid waarmee hij zijn dromen verwezenlijkt. Een jaar geleden waagde hij de sprong om helemaal zelfstandig te worden, inmiddels loopt zijn agenda over en overweegt hij al om nog iemand aan te nemen. Gelukkig bruist Dion van energie.

Fotografie en vormgeving
Nieuwe collega Sidney is een all-round vormgever die zijn diploma behaald heeft aan de kunstacademie. “Het grafische gedeelte, waarvoor ik ook ben opgeleid, bleef liggen en dat vond ik jammer. Sidney is heel ervaren, in zijn werk maar ook in het leven. Hij maakt toffe dingen, ik kan nu ook videocontent en bijvoorbeeld korte animaties aanbieden. En ik kan op hem bouwen en vertrouwen, dat heb ik nodig.”

Hard werken en dankbaar zijn
Voor Dion is het heel helder wat hij wil en waar hij naartoe wil, en niet zomaar. “Drie jaar geleden overleed mijn vader na een heftige strijd tegen kanker. Hij was en is mijn grote inspirator. Hij heeft me geleerd om hard te werken, mijn kop omhoog te houden en dankbaar te zijn.”

De wereld rond maar altijd weer terug naar Dordrecht
Momenteel is Dion bezig met een groot project voor in-lite, een magisch bedrijf dat tuinverlichting ontwikkelt en in veel bijzondere projecten wordt toegepast. “Ik ben pas op Ibiza geweest om een project te fotograferen, daar kwamen al mijn passies samen: reizen, architectuur en fotograferen.” Uiteindelijk is ook dit weer een dream come true. De beelden die hij schoot komen namelijk samen in een mooi koffietafelboek. Hij reisde er behalve naar Ibiza ook al voor naar Curaçao, Kopenhagen en St. Tropez. Maar, hij keert altijd weer terug naar Dordt. De stad waar zijn wieg stond en waaraan hij het meest gehecht is. Dion werkt dan ook heel graag met en voor Dordtse opdrachtgevers. En of hij nu een woning moet fotograferen voor de verkoop, of een jetset-zwembad op Ibiza; elk onderwerp wordt met dezelfde perfectie vastgelegd.

www.diondoornik.nl