Bij EQ Real Estate ‘schuiven’ ze niet zomaar een stapel stenen van de ene naar de andere eigenaar door. Ze hechten belang aan lange termijn relaties en kwalitatieve dienstverlening en brengen met professionaliteit en empathie bijzondere transacties tot stand. Niet voor niets is de slogan ‘we doen het goed, of we doen het niet’. Met veel bevlogenheid is EQ Real Estate in West-Brabant al succesvol en met diezelfde missie breiden zij hun werkgebied nu uit naar de Drechtsteden, Ridderkerk en Barendrecht. 

Tekst: Diana Gerritsma

Enkele maanden geleden is Nathan van der Giessen als partner toegetreden binnen EQ Real Estate. Nathan is geboren en getogen in Hendrik-Ido-Ambacht, is zeer bekend in de regio en beschikt over een groot netwerk. Binnenkort betrekken zij hun nieuwe kantoorpand, praktisch gelegen aan de Amstelwijckweg langs de rijksweg A16. 

Jullie visie is “we doen het goed of we doen het niet”, wat houdt dat in?

Nathan: “Wij willen een kansrijk product op de markt brengen. Iets klakkeloos op Funda in Business zetten of in de etalage hangen en maar afwachten of er iemand op af komt, is niet zoals wij willen werken. Onze adviseurs zijn in staat om vastgoed op een aantrekkelijke wijze te profileren in de markt waarbij gekeken wordt wat de sterke punten zijn en waar optimalisatie nodig is. Een goede aansluiting op de markt maakt de kans op een succesvolle transactie groter en heeft een positieve invloed op het rendement”. Onder kansrijk verstaan wij dat een gebouw representatief en toekomstbestendig is waarbij duurzaamheid en gebruikscomfort centraal staan. 

“Wij geloven dat het anders kan, binnen EQ vormen we een contrast met de toch vaak harde, snelle vastgoedwereld. Empathie, korte lijnen, kwaliteit en een slimme aanpak is wat we onze opdrachtgevers bieden. We bouwen het liefst een duurzame en langdurige relatie op met onze opdrachtgevers, waarbij het belang van de opdrachtgever centraal staat”. 

“Onze adviseurs denken als ondernemers, schakelen snel en zijn door de brede expertise creatief in het onderhandelingstraject. Hierbij vormt een open, eerlijke en transparante communicatie de basis.  En een plezierig contact; we vinden het belangrijk om successen te vieren met de opdrachtgever en dat onze betrokkenheid niet ophoudt na het sluiten van de deal.”

Over contrasten gesproken: kantoortuin of dichte deuren?

“De kantoortuin is verleden tijd, dat wil niemand meer maar dichte deuren zijn ook niet meer van deze tijd. De mix is het ideaal. Na corona zien we wel dat de meeste mensen toch weer op kantoor willen werken. De digitale call is overigens wel een blijvertje. Je wil je tijdens zo’n meeting toch kunnen terugtrekken en die ruimte moet er zijn.  De gesloten structuur wil niemand terug, tenzij je advocaat of notaris bent. En shared facilities zijn belangrijk; een goede receptie, een restaurant, coffee-corner met goede koffie. Dat is iets waar hier in de regio nog volop groeikansen zijn en waar momenteel behoefte ligt.”

www.eqrealestate.nl