Snowboots of slippers: welk paar stop jij in je koffer? Steeds meer reisliefhebbers verruilen hun bikini voor een thermopak en gaan op ontdekkingstocht naar het hoge noorden. Scandinavië is nog nooit zo hot geweest! Toch blijven de zonbestemmingen ook nog altijd ongekend populair. Wat is er nu fijner dan lekker relaxen op een tropisch strand terwijl je op je wenken wordt bediend? Kiezen is lastig, maar misschien dat de volgende 4 voorbeelden de keuze voor jouw volgende vakantie wat makkelijker maken.

Zanzibar, het paradijselijke eiland in de Indische Oceaan
Het zonnige eiland Zanzibar is een nog vrij onbekende bestemming voor de Nederlandse vakantieganger. Dat is zonde, want Zanzibar is een heerlijk eiland om te genieten van je zonvakantie. Dineren met je voeten in het witte zand, villa’s direct op het strand, uitzicht over de azuurblauwe oceaan, de Afrikaanse gastvrijheid en het fantastische eten, teveel palmbomen om te tellen… Ook onze Personal Travel Agent Geke is haar hart verloren aan het prachtige eiland. Ze verbleef onlangs in het prachtige 4-sterren Paradise Beach Resort. Dit hotel wordt gerund door Nederlanders en doet zijn naam eer aan: wanneer je het hotel binnenstapt, is het ook net alsof je in het paradijs beland bent. Paradise Beach resort ligt vlakbij de hoofdstad van het eiland: perfect wanneer je relaxen wilt combineren met ontdekken!

Is het na een paar dagen ontspanning tijd voor actie? Gelukkig is er op Zanzibar genoeg te beleven, te zien en te doen. Ontdek het Afrikaanse dierenleven in het Jozani Forest en spot de Zanzibarfranjeaap, een bedreigde apensoort die alleen nog in Zanzibar voorkomt. Een bezoek aan Zanzibar-Stad en dan vooral de oude wijk Stone Town mag ook niet ontbreken. Hier zie je de smeltkroes van culturen en de rijke historie van het eiland samenkomen. Ook duik- en snorkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Afrikaanse eiland. In het water rondom het eiland zwemmen de meest kleurrijke vissen en zijn prachtige koraalriffen te vinden.


Beleef de magie van Fins Lapland
In november verandert het noorden van Finland in een sprookjesachtig winterparadijs. Alles wordt bedekt door een dik pak glinsterende sneeuw en de lucht kleurt bijna de hele dag adembenemend roze. Omdat de zon maar een klein beetje boven de horizon komt rond deze tijd, kun je urenlang genieten van de mooiste zonsopkomsten. Deze bijzondere lucht in combinatie met het ondergesneeuwde landschap zorgt voor een extra magische uitstraling. ’s Nachts, wanneer het pikkedonker is, kan de lucht echter een hele andere kleur krijgen. Met een klein beetje geluk kun je één van de mooiste natuurfenomenen ter wereld aanschouwen: het Noorderlicht. Dat moet je echt eens gezien hebben!

Je begrijpt misschien wel dat je in Fins Lapland niet zomaar even een auto kunt huren om het gebied te ontdekken. Nee, dit gebeurt natuurlijk geheel in stijl met een huskysafari of een sneeuwscootertocht. Het witte landschap verveelt nooit! Na een dagje in de kou is het heerlijk om even op te warmen in een warm bad, of nog beter: in de sauna! En laat Finland nou net hét land van de sauna’s zijn! Veel accommodaties hebben een sauna waar je zelfs gratis gebruik van kunt maken. Zo ook de vakantiewoningen in het Finse dorpje Levi. Deze sfeervolle vakantiehuizen passen helemaal bij het beeld dat je waarschijnlijk hebt van Lapland: een knisperende openhaard, een knusse inrichting en veel gebruik van houten materialen. De vakantiehuizen zijn rustig gelegen in de bossen, maar wel vlakbij het gezellige dorpje Levi. De perfecte uitvalbasis voor jouw vakantie naar het magische winterwonderland dat Fins Lapland heet!


Wereldstad Dubai: 365 dagen per jaar warm en zonnig
Zonliefhebbers kunnen het hele jaar door zonnebaden in Dubai. De stad ligt middenin de woestijn en kent daardoor het gehele jaar door heerlijk warme temperaturen. Alleen hoogzomer kan het zó warm worden, dat zelfs relaxen op je strandbedje niet fijn meer is. De beste reistijd voor een vakantie naar Dubai is van eind september tot en met half mei.

Hou je ervan om ook wel wat van een land of stad te zien tijdens je vakantie? Dan ga je je in de Arabische metropool sowieso niet vervelen. Luxe shoppingmalls, architectonische hoogstandjes als Palm Island en natuurlijk de Burj al Arab, tientallen pret- en waterparken om te bezoeken, heerlijke restaurants, mooie vergezichten en dan hebben we het nog niet eens over het oude Dubai gehad. Hier ga je namelijk even helemaal terug in de tijd, voordat de wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond schoten. Kronkelende steegjes, karakteristieke huizen en snuffelen op een traditionele souk: je vergeet even dat je in één van de rijkste steden ter wereld bent. Het absolute hoogtepunt van je vakantie naar Dubai is een excursie naar de Arabische woestijn. Er zijn verschillende dagtochten naar de woestijn, maar het is nog unieker om een paar dagen in een traditionele bedoeïenentent te slapen. De zonsopkomsten en -ondergangen in de woestijn zijn onbeschrijfelijk mooi!

Er wordt vaak gedacht dat Dubai een onbetaalbare stad is en dat alleen rijke mensen naar de stad toe trekken. Niets is echter minder waar. Je kunt voor nog geen zeshonderd euro een weekje verblijven in een prima hotel, maar daar tegenover staat dat er ook mensen zijn die tienduizenden euro’s neerleggen voor een weekje over-the-top luxe. Het is maar net hoe duur je het zelf wilt maken. Hotel Hilton Dubai Palm Jumeirah is een prachtig betaalbaar hotel gelegen aan het privé strand van The Palm. Moderne hotelkamers, een adembenemend uitzicht over de skyline van de stad, zeven verschillende restaurants, heerlijke loungebedden bij het strand en de zwembaden… Hier kun je echt genieten van je welverdiende zonvakantie! 


De perfecte winter | beleef je natuurlijk in Oostenrijk
Oostenrijk is geen onbekende bestemming onder de Nederlanders. In de zomer kun je in Oostenrijk terecht voor de mooiste bergwandelingen en uitzichten over felblauwe bergmeren. Vanaf december kleuren de Oostenrijkse Alpen wit en start het winterseizoen. Jaarlijks trekken meer dan één miljoen Nederlanders naar Oostenrijkse wintersportgebieden. Pak je skilatten of je snowboard maar alvast van zolder, want er wachten kilometerslange afdalingen op je! Populaire gebieden zijn onder andere Tirol, Salzburgerland en Zell am See. Ischgl is één van de meest sneeuwzekere gebieden en is mede door de geweldige wintersportmogelijkheden en gezellige après-ski het populairste skigebied onder Nederlanders. De echte waaghalzen kunnen op avontuur in het 40 kilometer lange Stubaital dal. Dit dal behoort ongetwijfeld tot de top van de mooiste dalen van Oostenrijk. De hoogste berg is maar liefst 3507 meter hoog en vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over het dal, de gletsjers en de besneeuwde bergtoppen. 

Ben je geen ski- of snowboard fan? Ook dan is Oostenrijk een leuke bestemming tijdens de winter. Je kunt de mooiste wandelingen door besneeuwde gebieden maken, uitkijken over de meest prachtige vergezichten en genieten van de winterse gezelligheid.

Sölden is na de hoofdstad Wenen de grootste toeristische trekpleister van Oostenrijk. Er is hier bijna 150 kilometer aan piste, 30 kilometer aan bijzondere wandelpaden en een après-ski die nergens anders in Oostenrijk zó gezellig en bruisend is. De Gaislachkogl skilift brengt je in iets meer dan 10 minuten naar de top van de gelijknamige 3048 meter hoge berg. Terwijl de lift je naar boven brengt geniet je van de mooiste uitzichten op het skigebied. Hier ga jij je de komende week prima vermaken! Vooral wanneer je verblijft in het mooie hotel Das Central. Het hotel ligt middenin het centrum van Sölden, maar vanuit je hotelkamer geniet je toch van een vrij uitzicht over het besneeuwde landschap. De hotelkamers van Das Central verschillen erg onderling: van landelijk tot hypermodern en van authentiek tot uiterst chique. In het restaurant van het hotel kun je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren en vooral wijnliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen met de keuze uit meer dan 30.000 flessen wijn!  

Gelijk zin gekregen om je volgende vakantie te plannen? Kom dan langs bij Travel Store Dordrecht, Voorstraat 296 ofkijk op www.travelstore.nl.