In de showroom van Miryam Schotman Interieurs voel je je meteen thuis door de warme sfeer die de stijlkamers uitstralen. Je kunt aan alles zien dat hier met veel passie voor het vak wordt ontworpen. En met ambitie. “Het loopt zo goed dat we hebben besloten om nu door te pakken.”

Tekst: Anne-Marie Loran

Miryam Schotman Interieurs bestaat al sinds 2007. “We hadden het altijd al druk, maar sinds corona is het een beetje ontploft. Veel mensen zijn toen in hun huis dingen gaan aanpakken die ze al heel lang van plan waren. En dat is nu nog steeds zo”, lacht Miryam. 

Vragen
Miryam is een interieurontwerper die graag out of the box denkt. Wie voor hulp bij het inrichten bij Miryam komt, kiest voor een chique en warme stijl, waarbij kleur een belangrijke rol speelt. Maar geen enkel ontwerp is hetzelfde. “We focussen echt op de mensen en hun woning of bedrijf. Daarom stellen we tijdens het intakegesprek veel vragen om boven tafel te krijgen wat iemand precies wil en waarom.” Van daaruit zijn er verschillende vormen van samenwerking mogelijk. Veel mensen kiezen voor 3D-animaties, omdat ze een ontwerp dan tot in alle details en heel realistisch kunnen beoordelen. 

Helmpje op
Tijdens het ontwerpproces zijn er verschillende ijkmomenten waarop samen met de klant wordt gekeken of alles klopt. Miryam licht toe: “We denken zelfs mee over de lichtpunten, de plaats van wandcontactdozen en de kant waarnaar de deuren opengaan.” Het ontwerpen zit bij Miryam dan ook in haar DNA; ze komt uit een echte architectenfamilie en ging als kind al – met haar helmpje op – met haar vader mee naar de bouw. 

Vorig jaar heeft Miryam extra ontwerpers aangenomen: “Zodat we meer grotere projecten kunnen aannemen, waarbij het hele team voor een langere periode betrokken is.” En dat is nog niet alles. “We zijn ook meer gaan automatiseren en digitaliseren.” 

Wat Miryam ontwerpt, levert ze ook. Of het nu gaat om behang, vloeren, meubels of accessoires. Duurzaamheid is daarbij een bewuste ambitie. Daarom werkt ze veel met gerecyclede stoffen. “Visnetten worden bijvoorbeeld opnieuw gebruikt voor vloerkleden en veel banken worden bekleed met velvet, een gerecyclede stof. Die stoffen zijn ook veel sterker, alleen daarom vind ik het al belangrijk dat we ermee werken.” 

“Klanten zeggen vaak: ‘Je hebt ons heel goed begrepen’. Dat is voor ons de allergrootste pluim die we kunnen krijgen”, besluit Miryam. 

Miryam Schotman Interieurs
Haaswijkweg Oost 75a, Dordrecht
www.miryamschotmaninterieurs.nl


Interieurs inspiratie | New Classic in combinatie met modern

Inspiratie te over op alle buitenlandse beurzen, waarbij opvalt dat alles letterlijk en figuurlijk zachter wordt. De wereld is momenteel nogal hard… In onze branche vertaalt zich dat bijvoorbeeld naar pasteltinten, diverse wittinten en zachte materialen, vooral teddy en bouclé stoffen zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Eerder al zagen we naast het stoere zwarte staal voor deuren, meubelen en accessoires hele mooie champagne-, brons- en goudtinten verschijnen, vaak toegepast in onderstellen van tafels en verlichting. En glas… in de mooiste tinten met name toegepast in verlichting om alles transparant te houden, veelal in groepen om zo een écht statement te maken. Wat we ook zien is dat er nieuwe lichte kleuren hout in het interieur verschijnen. Naast wengé en zwart eiken zien we warmere tinten als deer brown, nature white en tuscany antic in tafelbladen en maatwerk kasten.
De industriële look maakt langzaamaan iets meer plaats voor New Classic in combinatie met modern.