Ken je het gevoel dat je twijfelt aan zo’n beetje alles? “Haal ik voldoening uit mijn werk?”, “Waar word ik gelukkig van?” Of de meest gecompliceerde: “Is dit hét?” Het zijn dingen die veel mensen zichzelf afvragen. Ik ben zeker niet de enige. Dit twijfelen heeft bij mij echter wel geleid tot een algeheel gevoel van richtingloosheid. Ik wist op een gegeven moment niet meer waar ik gelukkig van werd, plezier uit haalde of energie van kreeg. 

Het roer moest om. Ik wist dat er twee dingen moesten gebeuren. Het eerste punt was weer dichter bij mezelf komen. Enkele jaren terug haalde ik ontzettend veel energie uit het ontdekken van andere culturen en het ervaren van nieuwe omgevingen. Ik heb toen gemerkt dat dit mijn ondernemerschap en creativiteit stimuleerde. Dit brengt mij bij het tweede punt. Ik moet werk gaan doen waar ik deze kwaliteiten kan benutten en waardoor ik dus in mijn kracht blijf.

Inmiddels ben ik aangekomen in Mexico, de eerste bestemming van mijn reis. Na enkele dagen Mexico City ben ik naar het afgelegen dorpje Mazunte afgereisd, gelegen aan de Stille Oceaan. Na het drukke stadsleven vol Taco’s (zelfs 1 met koeienogen), Cubaanse Salsa en een Lucha Libre wedstrijd (je weet wel, die gemaskerde worstelaars) is het tijd voor… helemaal niks! En dat maakt Mazunte de perfecte plek voor wat ik zoek.

Mazunte is een dorpje waar geen haast is. Dit is ook de reden dat de slechts 4 aanwezige pinautomaten soms dagen “Out of Order” zijn. Neem dus genoeg cash mee! Na een paar dagen weet je inmiddels ook dat de beste activiteiten op een A4tje aan de elektriciteitspalen hangen. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik meerdere activiteiten waar ik erg naar uit kijk. To be continued…