Topsportaanpak Just4Work werkt

Het is dubbel feest bij Livit. Het bedrijf is door Just4Work gekozen tot beste werkgever van het jaar 2022. Maar dat is niet het enige. Iris Sandtke, sinds een half jaar aan de slag bij Livit, ontving de prijs voor beste werknemer. Samantha Bezemer, directeur van Just4Work, reikte de prijzen uit. ‘Werken is topsport’, staat op de awards. En zo is het ook, blijkt uit de verhalen van Iris, de jobcoaches van Just4Work en de leidinggevende van Iris bij Livit. 

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Dion Doornik

Het zat alleenstaande moeder Iris (43) niet mee. Door een slechte rug raakte ze haar baan als magazijnchef kwijt. Een hoop narigheid verder zat ze in de ziektewet. Precies de plek waar ze zo snel mogelijk weer weg wilde. De vraag was alleen: hoe? En toen was daar ineens de open dag bij Livit, het bedrijf dat orthopedische hulpmiddelen maakt. Iris was verkocht en ze had geluk. Er was een vacature bij het protheseteam. Leidinggevende Hugo van Heteren gaf haar de kans om proef te draaien. Ze is niet meer weggegaan. 

Van A tot Z
Dit is een succesverhaal, vinden zowel Iris als Hugo. Maar mooie verhalen komen er niet vanzelf. Just4Work is vanaf het allereerste moment betrokken om de werknemers en de werkgevers van A tot Z te begeleiden. Zo ging het ook bij Iris. Godfried van der Heijden was er namens Just4Work vanaf het begin bij. Pas toen de kersverse orthopedisch technisch medewerker onlangs haar contract tekende, liet hij los. “In de tussentijd is er veel gebeurd”, vertelt de jobcoach. “We hebben samen echt wel wat hobbels genomen, maar dankzij de flexibiliteit van Livit en de inzet van Iris is het goed gekomen.”

Maatwerk
Just4Work is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gespecialiseerde coachingsorganisatie met filialen in Dordrecht, Breda, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Spijkenisse. En de rek is er nog lang niet uit. Wat het geheim is van het succes? Jobcoach Chantal van Nieuwkoop legt uit. “We zijn als collega’s net zo divers als de mensen die we bemiddelen. We hebben allemaal een andere benadering, maar werken nauw samen. Ons maatwerk zorgt voor de beste matches. Bovendien geloven we er ook echt in dat iedereen, met de juiste begeleiding, aan de slag kan. Ook mensen met een chronische ziekte, een arbeidsbeperking, in een burn-out (hier hebben we een speciale afdeling voor), vanuit een Wajong, WIA of ZW-uitkering. De perfecte match: daar gaan we voor.” 

Just4work
Spuiboulevard 222A, Dordrecht
www.just4work.nl