Peter Cordes, 53 jaar oud. Eigenaar van Bustelberg Vermogensbeheer en de WereldTopSelectie.nl. Naast zijn werk heeft deze Dordtenaar een passie voor veel verschillende sporten waar hij in en om het mooie Dordrecht tijd aan besteed. ‘Meer tijd met elkaar en voor elkaar!’. Dat is echt wat waard!

Soms kunnen je persoonlijke doelen en ambities je ’s nachts wakker houden. Blijkbaar wordt dit niet minder als je ouder bent. Wel heb ik geleerd dat het de kunst is om je ambitie en doelen in lijn te brengen met de realiteit. Dan lukt het allemaal beter.  


Je kent het waarschijnlijk wel. Je wordt veel te vroeg wakker. Ik noem het zelf de ideeënwekker. Soms is het meer een doe-dit-nog-wekker. De ideeënwekker zit in mijn hoofd, maakt geen geluid, maar blijft wel gaan tot ik eraan toegeef. Soms gaat ie weken achter elkaar. Soms een paar dagen niet. Heerlijk is dat dan. Maar als de wekker eenmaal is afgegaan, dan kan ik niet meer slapen tot ik het idee een kans heb gegeven, of tot ik een nieuw idee krijg dat nog beter is. 

Joep luistert graag
De enige manier om ervan af te komen is dan opstaan en het idee met iemand delen. Er zit geen knop op! Sporten, of mijn hond Joep uitlaten helpt ook. Joep luistert graag. Veel leuker ook.
Nee, ik denk niet dat ik gek ben (jij mag dat natuurlijk wel denken). Soms ben ik de wekker zelfs dankbaar. Het voedt mijn ambitie om te veranderen en te verbeteren of het gewoon leuker te maken. Er gaat niets boven nieuwe dingen bedenken en oplossingen verzinnen. Daar ben ik dol op.

Realistisch rendement
Gelukkig heb ik in mijn werk ideeën ook echt nodig. Iedere dag dient een ondernemende belegger de markt opnieuw te beoordelen op kansen en risico’s. Bij Bustelberg Vermogensbeheer zijn wij dagelijks bezig om de beleggingsportefeuille ‘toekomstklaar’ te houden. Dat maakt het werk uitdagend. Nu bijvoorbeeld, raak ik enthousiast van de gestegen rente en wat een belegger daarmee kan doen. Dit betekent dat we weer een gemengde portefeuille kunnen aanbieden aan mensen die inkomsten willen. 

Ervaring
De jaren van ervaring hebben mij ook geleerd dat een belegger vooral niet te hard van stapel moet lopen. Rendement najagen kan je hard doen struikelen. Een realistisch rendement is met de rentestijging weer haalbaar. Daarbij is ook nog ruimte voor ondernemende ideeën zoals je die van een vermogensbeheerder mag verwachten. Laat die wekker maar afgaan!

P.S. Deze tekst is niet gemaakt met ChatGPT 😉