Mijn naam is Mark Habets, 48 jaar jong, oprichter & eigenaar van Habets herenmode. Een bijna geboren Dordtenaar met Limburgse roots, maar met een groen hart voor de plaatselijke FC. Een afgestudeerd Graficus met daarna een afronding in HBO Communicatie Creatief. Sinds 2015 ondernemer en ik zet mij ook in voor het kernwinkelgebied van de mooie Dordtse binnenstad.

Fotografie: Anke Bot

Het nastreven van hetzelfde doel houdt een keer op en hierdoor bouw je steeds op naar een volgend doel en daar heb je natuurlijk ambitie voor nodig.


Doelen en ambities, zijn een mooie combinatie van twee werelden die bij elkaar samenkomen. Mijn persoonlijke doelstelling heb ik sinds 2015, als toenmalig startend ondernemer gaandeweg bijgesteld en dat is eigenlijk heel logisch. Het nastreven van hetzelfde doel houdt een keer op en hierdoor bouw je steeds op naar een volgend doel en daar heb je natuurlijk ambitie voor nodig.

Wat is ambitie eigenlijk en word je ermee geboren of kan het juist worden aangeleerd?

Dit zijn interessante vragen als je je erin gaat verdiepen. De kernwaarde is dat je streeft naar een fijnere levenssituatie.

Tijdens het schrijven van deze column is het alweer bijna twee weken na de afschuwelijke aardbeving in Turkije en Syrië. Je zou kunnen zeggen dat er hier sprake was van een extreme allesverwoestende overmacht. Dit soort situaties laten dan ook altijd een harde realiteit zien waarna er een beroep op de veerkracht van een maatschappij wordt gedaan. Hierdoor zal men in het getroffen gebied regionaal maar ook landelijk onverwachte doelen moet creëren en bijstellen, die voorheen onbekend waren. Wat doet zoiets met de veerkracht van een mens?

Overmacht is dus een gegeven die je aan ons bovengenoemd onderwerp kan koppelen maar vooral heel belangrijk, hoe ga je ermee om? Sprekend vanuit mijn ondernemersstoel kan ik wel bevestigen dat ook hiervoor geldt: actie-reactie. Stilzitten is dus geen optie en het sleutelwoord hiervoor, in de tijdsgeest van nu, is ‘creativiteit’.

Een echte ‘mode man’ zoals ik, kan niet zonder. Levering van mooie voorjaarskleuren in combinatie met het voorjaarszonnetje dat binnenkort zal gaan doorbreken is de ideale start voor creativiteit in het brein. De ambitie kan nu weer op volle toeren draaien mocht deze misschien op de automatische piloot zijn terechtgekomen.

Als ondernemer kan je dat niet veroorloven dus er is altijd sprake van topsport, ieder moment van de dag. Het presteren naar een hoger doel…

Dat geldt ook voor het dagelijks leven, een ambitieus leven maakt eigenlijk alles net iets mooier. Laat dat nou een mooi doel zijn om het zakelijke en het aangename te combineren, dat is toch goud waard!