De eerste vestiging van Raaak Personeel, in 2009 in Alblasserdam, was meteen een schot in de roos. Inmiddels telt de eigenzinnige uitzendorganisatie negentien vestigingen. En het einde is nog niet in zicht. Melanie Havelaar, Alice van der Starre en Jorim van der Zee vertellen over de ambities van Raaak: “We hebben al een stip op de horizon van 2030 gezet.”

Tekst: Anne-Marie Loran | Fotografie: Rob van der Teen

Raaak Personeel is met drie kantoren in de Drechtsteden – Alblasserdam, Dordrecht en Papendrecht – een echte lokale werkexpert. De verklaring voor het succes? “Raaak heeft altijd de kansen gezien en gegrepen”, vertelt Alice. “En de visie om iets op een eigen manier te doen.” Alice licht toe: “Bij veel andere bureaus wordt er al snel een hbo-opleiding gevraagd. Wij kijken juist naar het gevoel bij de mensen. Naar het talent, naar wat iemand meebrengt en vooral naar iemands ambities. En we geven goede begeleiding.”

Virtual Reality
“Wij bemiddelen heel breed. Van productie- tot managementfuncties; van ongeschoold tot universitair”, vervolgt Melanie. “Tachtig procent van de functies biedt uitzicht op een vast dienstverband.” De consultants van Raaak Personeel zijn allemaal allround, zodat klanten altijd met één Raaak-consultant te maken hebben. “Bovendien lopen we mee op de werkvloer om te onderzoeken of een Raaak-kracht past binnen het bedrijf.” Jorim enthousiast: “En onze kandidaten kunnen vooraf kennismaken met een bedrijf door middel van Virtual Reality (VR), ze krijgen dan een VR-bril op waardoor ze als het ware echt in het bedrijf rondlopen en kunnen beoordelen of ze zichzelf daar zien werken. Of juist niet.”

Gouden driehoek
De spelling met de drie A’s onthult het eigenzinnige karakter van Raaak, maar staat ook echt ergens voor. Melanie: “Het draait om drie keer aandacht; voor onze Raaak-krachten, onze klanten en onze interne medewerkers. Dat is onze gouden driehoek.” Melanie, Alice en Jorim hebben zelf ook volop kansen gekregen om door te groeien. “En ook daarbij wordt meer gekeken naar onze ambities en talenten dan naar diploma’s.”

De uitzendorganisatie is behoorlijk ambitieus. “Als stip op de horizon willen we in 2030 dertig vestigingen hebben,” vertelt Melanie. “Zodat we altijd dichtbij zijn en kandidaten makkelijk bij ons binnen kunnen lopen.”

 

Maak kennis met de lokale Raaak-medewerkers

Alice van der Starre (52), vestigingsmanager kantoor Papendrecht
Als 17-jarige stapte Alice een uitzendbureau binnen, omdat ze na haar meao-diploma wilde gaan reizen en geld nodig had. Zo rolde ze het vak in. 24 jaar later maakte ze de overstap naar Raaak Personeel, waar ze in 2012 begon als consultant in Papendrecht. Ze werkte vervolgens drieënhalf jaar op het hoofdkantoor in Alblasserdam als corporate recruiter HR en is sinds eind 2020 vestigingsmanager van kantoor Papendrecht. Alice voelt zich als een vis in het water: “Het werk is heel dynamisch en veelzijdig; het is commercieel, maar je bent ook psychologisch en administratief bezig.”

 

 

 

Melanie Havelaar (37),  districtsmanager
Melanie werkte al sinds 2008 als intercedent. Haar wens om door te groeien bracht haar in 2014 bij Raaak Personeel. Ze begon in Papendrecht als vestigingsmanager. Dat ging zo goed, dat ze in 2017 een vestiging kon openen in Capelle aan den IJssel en in 2020 in Schiedam. Vanzelfsprekend veranderde haar functie mee. Zo werd ze eerst regiomanager – en was tegelijkertijd een tijdje projectmanager – en sinds 2019 districtsmanager, met de verantwoordelijkheid voor zes vestigingen. “Je krijgt bij Raaak echt de kans om zelf door te pakken. Dat maakt het heel leuk.”

 

 

 

Jorim van der Zee (31), regiomanager en verantwoordelijk voor de kantoren Alblasserdam en Barendrecht

Omdat kort na zijn hbo-opleiding commerciële economie enkele sollicitaties op niets uitliepen, meldde de Nieuw-Lekkerlandse Jorim zich in 2013 bij Raaak Personeel in Alblasserdam. Hij begon met vakantiewerk. Raaak vroeg hem daarna om als consultant te komen werken. Inmiddels is Jorim regiomanager en zou hij niet anders meer willen. “Je maakt heel veel mee, werkt met mensen en komt bij veel bedrijven over de vloer.”

 

 

 


Ook bij of via Raaak werken?

Kijk dan op: www.werkenbijraaakpersoneel.nl

Heb je als bedrijf een vacature te melden? Neem dan contact op met een van onze kantoren in de Drechtsteden:

Raaak Personeel Alblasserdam | 078 – 693 37 27

Raaak Personeel Papendrecht | 078 – 303 03 06

Raaak Personeel Dordrecht | 078 – 303 28 64

www.raaakpersoneel.nl