In deze maatschappij waarin we van alles ‘moeten’, is het verstandig om af en toe even stil te staan. Om tijd te nemen om weer op te laden, doelen te stellen en de goede energie in jezelf te voelen. Vorig jaar organiseerden fotografe Sylvia Kuiper en coach Romana Zwang een inspirerende retreat op Mallorca en ook dit jaar reizen zij weer af naar het Spaanse eiland.

Tekst: Esther Paans | Fotografie: Sylvia Kuiper

 

 

 

 

To retreat betekent letterlijk terugtrekken en dat is wat je doet. Je trekt je even terug uit je ‘normale’ leven om aandacht te geven aan je persoonlijke ontwikkeling”, vertelt Sylvia. “Onze eerste retreat was een groot succes en daar willen we dit jaar een vervolg aan geven. Naast gesprekken, meditatie en inspirerende oefeningen met Romana neem ik de deelnemers met hun camera mee op pad en laat hen de mooiste plekjes op het eiland zien. Ik geef hen tools om anders naar de omgeving te kijken, maar bovenal te genieten van hun hobby fotografie. Vorig jaar waren er verschillende mensen mee en dat maakt het juist zo uniek. Van een masseur, videograaf tot een coach. Iedereen is anders en er is volop gelegenheid om aan jezelf te werken in een prachtige en rustgevende omgeving.”

“De liefde voor fotografie is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader was amateurfotograaf en thuis hadden wij een doka”, glimlacht Sylvia. “Van mijn vader leerde ik de eerste kneepjes van het vak en daar ben ik hem nog altijd enorm dankbaar voor. Sinds 2001 ben ik de trotse eigenaar van Sylhouette Fotografie in Zwijndrecht. Sylhouette is authentiek, heeft een eigen identiteit en stijl. Het woord sylhouette zegt het eigenlijk al; ik werk graag met schaduwen, omdat de emotie dan goed in beeld wordt gebracht. Met mijn foto’s wil ik het leven vastleggen. Gewoon zoals het is. Rauw, puur en echt. Of het nu een portret, bruiloft of eigen werk is. Ik leg mijn ziel en zaligheid erin.”

“De retreat in Mallorca was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Het voelde als een geweldige sprong in het diepe en Romana vertelde mij al van tevoren dat dingen altijd anders lopen dan verwacht. ‘Go with the flow’ is dan het beste wat je kunt doen. Ik merk dat ik niet meer creatief kan nadenken als mijn hoofd overloopt. En dat is juist zo belangrijk, zowel in mijn persoonlijk leven als in mijn werk. Daarom is het fijn om een moment voor jezelf te pakken. Om even geen moeder, vriendin of ondernemer te zijn, maar om de focus op jezelf te leggen. Ik kijk ernaar uit om dit jaar weer even zo’n oplaadmoment te hebben. Het zorgt ervoor dat mijn creativiteit weer volop gaat stromen en helpt mij bij mijn ambitie van dit jaar; naast zakelijke opdrachten iets moois vanuit mezelf creëren.”

www.sylhouette.nl