Gelukkig we kunnen weer reizen! En dat doen we met zijn allen massaal. Wat hebben we het gemist. 2 jaar konden we nauwelijks ergens heen en alleen maar fantaseren over wat we graag wilden gaan doen en zien. Afgelopen jaar hebben we al veel gereisd maar nu het nog makkelijker kan gaan we weer heel de wereld af. En kunnen we onze dromen wellicht waar gaan maken. Want waarom niet nu? We hebben allemaal een wensenlijst, een bucketlist die we graag willen afstrepen!

Wat dacht je van de volgende must-sees en to-do’s:

Een camperreis door USA, Canada, Australië of  Nieuw-Zeeland maken.
Hoe gaaf is het om een camper te huren en een roadtrip te maken door bijvoorbeeld de USA, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland? Tijdens zo’n roadtrip met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt en de vaak spectaculaire natuur te ontdekken. In de meeste campervans kan je slapen en koken zodat je je eigen huis altijd bij je hebt!

 

 

Beren ontdekken in Canada, wauw hoe machtig is dat?
Op Vancouver Island is het drukke Tofino echt een hotspot als het om beren spotten gaat. Verschillende bedrijven organiseren vanuit Tofino boottochten naar de kalme wateren en inhammen van Clayoquot Sound. Het is maar 20 minuten varen met een zodiak en je bent in een andere wereld: stil en vredig. De beschermde stranden zijn de thuisbasis voor de vele zwarte beren in deze regio. Bij laagtij zie je ze over de stranden struinen, op zoek naar lekkernijen als krabben en kreeftjes.z

Je PADI halen, het halen van je duikbrevet is een ervaring die je nooit meer vergeet. Er leeft zoveel moois onder water en het voelt alsof je je in een hele andere wereld begeeft. Een stille wereld waarin je je ogen uitkijkt. Het ontdekken van de onderwaterwereld is echt heel bijzonder. Een goedkope plek om je PADI te halen is bijvoorbeeld Thailand (het eiland Koh Tao). Verder zijn de Filipijnen, Sipedan in Borneo, Great Barrier Reef in Australië of de Cenotes in Mexico hele bijzondere plekken in de wereld om te gaan duiken.


Een wereldreis maken. Altijd al gedroomd van het maken van een wereldreis? Maar denk je dat een wereldreis onhaalbaar is voor jou? Het is veel haalbaarder dan je denkt!  Een wereldreis is de reis der bucketlistreizen. Er zijn vele manieren om een lange reis te gaan maken. Niet dromen, maar doen! Spijt zul je zeker niet krijgen. Het enige wat je ervan krijgt is ontzettend veel mooie ervaringen, gave momenten, veel internationale vrienden en duizenden schitterende foto’s. Een goed moment dus om alvast te beginnen met sparen.


Een andere absolute bucketlistwaardige activiteit is het spotten van het Noorderlicht. Er zijn verschillende plekken waar je dit mooie natuurverschijnsel kunt zien, zolang je maar ten noorden van de poolcirkel zit. Hoe schoner de lucht, hoe beter je het kunt zien. Zo zijn IJsland, Lapland en Noorwegen de meest populaire bestemming om het Noorderlicht te zien.  Uiteraard is dit alleen te zien in de winter, wanneer het donker en helder genoeg is.

 

Nergens ter wereld zie je zoveel verschillende indrukwekkende wilde beesten als in Afrika. Een safari door Afrika mag dus zeker niet ontbreken op je wensenlijst. Een safari door de natuur in Afrika is een avontuurlijke en onvergetelijke reis. Je hebt misschien weleens een leeuw in de dierentuin gezien, maar oog in oog staan met een wilde leeuw of de gigantische Afrikaanse olifant is echt heel anders.

 

 

Tijdens een safari in Afrika zal je ook een bizarre hoeveelheid dieren zien die je waarschijnlijk nog nooit eerder in je leven gezien hebt.

Het spotten van orka’s en walvissen. Van november tot en met februari is Noord-Noorwegen de beste plek ter wereld om orka’s te spotten. In deze periode kan je hier ook met orka’s zwemmen. Tussen december en juni kun je een orka safari maken vanaf het Snaefellsnes schiereiland in IJsland. Wauw! Walvissen kun je op meer plekken spotten, zoals Zuid-Afrika, IJsland, Canada en Noorwegen maar ook de Azoren bij Portugal.

 

 

www.personaltouchtravel.nl/susan-ingrid 

Van vlucht, tot camper en excursies; zij regelen het zodat de een na de andere reis van de wensenlijst afgestreept kan worden!