Risicoloos je auto laten veilen en ook nog eens de hoogste prijs voor je voertuig krijgen? Auto Auctions maakt het mogelijk! Auto Auctions veilt auto’s voor particulieren, bedrijven en ondernemingen die werkzaam zijn in de productie en verkoop van auto’s (automotive). Wordt de auto niet verkocht, dan zijn er geen kosten aan verbonden. “Wij veilen op no cure, no pay-basis: onze klanten lopen geen enkel risico.”

Fotografie: Dion Doornik

Auto Auctions werkt samen met Troostwijck Auctions, dat ruim 4 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. Dit betekent kort samengevat dat ruim 4 miljoen potentiële klanten een bod op jouw voertuig kunnen uitbrengen. Zo realiseren zij al snel de hoogste prijs voor jouw auto. Auto Auctions is het eerste autoveilinghuis in de regio en iedereen is hier welkom om hun auto te laten veilen.

Hoe werkt het?
Particulieren en bedrijven die hun auto of auto’s willen laten veilen maken een afspraak met Auto Auctions. Het gaat om middenklasse auto’s met een waarde van minimaal € 5000,- tot het allerhoogste exclusieve segment. Voorwaarde is wel dat de auto niet online te koop staat tijdens de veiling en geen ernstige verborgen gebreken heeft. Ook als de auto schade heeft gehad, wil Auto Auctions dat graag weten. Vervolgens wordt tijdens een persoonlijke intake de auto bekeken en worden er foto’s gemaakt. Alle gegevens en eventuele gebreken worden netjes vermeld in de kavel. Na de intake kan de auto gewoon mee naar huis worden genomen. De bezitter is de auto dus niet kwijt. Overigens is het wel mogelijk, als de verkoper dat wil, om gedurende de looptijd van de veiling de auto op de locatie achter te laten. Op de kijkdag van 10.00 tot 14.00 uur dient de auto op de locatie aanwezig te zijn. Tijdens de kijkdag wordt er niet proefgereden. Na de kijkdag kan de auto weer door de eigenaar worden opgehaald.

Onder gunning
De auto blijft altijd onder ‘gunning’ staan. Dat betekent dat de verkopende partij aan het einde van een veiling altijd zelf beslist wat er met het voertuig gebeurt. Het hoogste bod wordt aan de verkopende partij voorgelegd. Wanneer er wordt besloten om niet op het bod in te gaan, dan kan de auto nog een keer worden opgenomen in de volgende veiling. “Wil je geen gebruik meer maken van onze service? Dan betaal je geen enkele kosten. Echt no cure no pay! Jij als eigenaar houdt de touwtjes altijd zelf in handen”, benadrukt Giorgio La Iacona, eigenaar van Auto Auctions.

Eigen voorraad
Naast de veiling koopt Auto Auctions ook zelf grootschalig auto’s in. Voornamelijk bij Duitse Volkswagen- en Audi dealers en leasemaatschappijen. Deze auto’s gaan deels rechtstreeks naar andere autohandelaren door heel Europa. Autobedrijven kunnen zich aanmelden voor de wekelijkse ‘handelslijst’. Het andere deel wordt via de veilingsite aangeboden. Giorgio is enthousiast over de veilingsite. “Er is tegenwoordig veel belangstelling om via deze weg online auto’s te kopen en te verkopen.” Dat is ook niet verwonderlijk als men bedenkt dat de veilingsite 4 miljoen geregistreerde gebruikers telt. Dat verhoogt de kans op een mooi bod aanzienlijk.

Nieuwsgierig?
Giorgio nodigt je graag uit voor een vrijblijvend gesprek. “Een auto inbrengen in onze veiling is geheel kosteloos. Het hoogste bod is volledig voor de verkoper. De koper betaalt namelijk de kosten die verbonden zijn aan de veiling. Aan het eind van de veiling bepaalt de verkoper of hij wel of niet wil verkopen. De keuze is aan de verkoper zelf en hij of zij loopt geen enkel risico.”

Auto Auctions
Kamerlingh Onnesweg 10a, Dordrecht
www.auto-auctions.nl