‘Van de beste live acts tot opkomende artiesten en fijne house sounds’

Eerder dit jaar maakte de organisatie al bekend dat Anouk, Danny Vera, Rolf Sanchez en Dion Cooper op Wantijlive staan op 9 juni. Anouk staat voor de eerste keer op dit podium in Dordrecht en haar meest recente single ‘Something better’ was al een traktatie, maar dat smaakt naar meer. Top2000 kanon Danny Vera stond al een keer eerder in het Wantijpark. In 2017 was hij al te zien tijdens Wantijpop. Vera wilde er graag zelf nog een keertje bij zijn, dat zegt genoeg, toch? “Met Dion Cooper hebben we een soort primeur, want hij gaat begin mei van zich laten horen voor een groot publiek, tijdens het Eurovisiesongfestival samen met Mia Nicolai, waar hij NL zal vertegenwoordigen.” Maar ook presentator Elten Kiene staat voor het eerst twee dagen op het podium! Al 10 jaar op rij is hij presentator tijdens Wantijpop en dit jaar dus ook op de vrijdag. Wantijlive is het betaald zusje van Wantijpop. Om binnen te komen heb je een toegangskaart nodig. Verkrijgbaar via www.wantijlive.nl.

De festivals zijn een jaarlijks terugkerende traditie in ons prachtige Wantijpark in Dordrecht. Dat bleek ook uit de interviews met lokale cateraars en bezoekers afgelopen editie. Hoewel het hard werken was in de bloedhitte, was het ook voor Dordtse horeca-toppers heerlijk dat dit feestje weer door kon gaan. Zo viel de uitspraak: ‘Zo leuk om al die bekende gezichten te zien, je staat de halve dag te zwaaien’. Vrijwel alle partners van het festival komen uit de omgeving. Hiermee is het festival lokaal en voelt het als een feestje in je eigen achtertuin. Het is tegelijkertijd ook duurzaam, want zij hoeven niet veel kilometers af te leggen om bij het terrein te komen.

Gratis
Hét leukste gratis muziekfestival vindt een dag later plaats, op de zaterdag. Wantijpop is dit jaar op zaterdag 10 juni. Hier kun je genieten en ontdek je een breed scala aan bekende en opkomende artiesten, het lekkerste eten en drinken uit de regio en activiteiten voor de allerkleinste bezoekers. Van alle gemakken voorzien, in een gemoedelijke parkomgeving omringd in het groen.

Alle vaste elementen zijn aanwezig. Naast het Ames hoofdpodium, is daar de Popcentrale waar de tofste regionale acts te ontdekken zijn, Geheime deuntjes met fijne house sounds in een geheime area aan het water en de Kindertuin genaamd ‘Koning Eik’ voor onze allerkleinste bezoekers. De Popcentrale biedt vooral podium aan opkomende artiesten. Een beetje alternatief is het wel te noemen, maar door de verschillende genres is er werkelijk voor iedereen wat te ontdekken. Bij de Geheime deuntjes staat ook weer een breed assortiment aan muziek op ons te wachten. Met 078 PODCASTS & Friends wordt een mooi programma samengesteld waar relaxte housemuziek de boventoon zal voeren maar waar je verrast wordt door een toffe combinatie tussen dj’s en live-muzikanten. Binnenkort wordt ook hierover meer bekend gemaakt.

Extra leuk voor kinderen!
Op het Koning Eik veld is er elk jaar veel te beleven zoals o.a. het Poppentheater waar je in stilte kan genieten van indrukwekkende verhalen, in de styling stoel bij Van Pelt Kappers waar je je haren fijn kunt laten verzorgen. Bovendien kun je je laten schminken zodat je er de rest van de dag stralend uitziet, maar ook lekker zwieren en zwaaien in de zweefmolen, creatief bezig zijn met het maken van kunstwerkjes bij ToBe of experimenteren met materialen bij Lexlab. En voor de echte avonturiers die graag het aapje uithangen kun je ook klimmen en klauteren bij Gymforce One.