Michiel is sinds 2014 eigenaar van Kamer 88 Haarstylisten. Zijn passie voor mooi haar, creativiteit en de drive zijn gasten te laten glimlachen maken hem tot de haarstylist die hij nu is. Michiel is opgeleid tot Master Colorist en is educator en artist voor Goldwell Benelux.

Meer blogs lezen van Michiel? Ga naar www.kamer88.nl/blog

Het hebben van natuurlijke krul wordt steeds meer omarmd. Waar we 10 jaar geleden allemaal stijltangen aanschaften zien we nu veel krullen in het straatbeeld. Krullen die je met de krultang maakt, maar ook natuurlijke krul en slag textuur zien we veel. Maar hoe zorg je nu dat jouw krullen, natuurlijk of niet, niet eindigen in een bosje stro?


Vochtherstel en Proteïne
Deze combinatie is voor alle krultypen cruciaal. Maar zeker natuurlijke krul kan hinder ondervinden van te weinig, maar ook van te veel van deze twee.
De meeste mensen willen 1 product om je haar te verzorgen, maar zo simpel ligt het niet. Ieders haar heeft beide nodig en de balans vinden is soms lastig. Ik adviseer meestal een conditioner met veel vochtherstel, maar geef daar ook een proteïne leave-in crème mee voor thuis. Door deze af te wisselen, en dus niet tegelijk te gebruiken, krijgt het haar alles wat het nodig heeft. Dit zorgt voor een mooie gladde buitenlaag van je haar en dus een mooie glanzende krultekening.

Herstel maak je ook binnenin
Net als planten hebben krullen water nodig. Water drinken is dus heel belangrijk. Maar ook de binnenkant van je haar moet je voeden. En dit kan je doen met Olaplex. Deze zorgt dat de verbindingen in je haar sterker worden en hierdoor komt je natuurlijke veerkracht langzaam weer terug in je haar. En ja… dat voel je niet direct aan je haar. Dit is een proces van jaren. Elke week een herstelservice in je haar is echt niet nodig, maar 1x per half jaar is wel aan te raden, ook als je geen gekleurd haar hebt. Wekelijks houd je het dan bij met nummer 3!

Neem je tijd bij natuurlijke krullen
Even snel je haar wassen en drogen is een illusie met krullen. Neem hier echt even de tijd voor. Wanneer je je producten aanbrengt doe je dit altijd op zeiknat haar. Alle droge stukken die je dan al ziet blijven pluis. Breng een combinatie van gel en crème aan in je haar en wees niet zuinig. Speel een beetje met de hoeveelheden om te kijken wat voor jou werkt. Heb je weerbarstig haar, dan kun je je haar even borstelen met een Denmanbrush. Hierna kun je het laten opdrogen of je gaat het föhnen met een diffuser. Hoe sneller je je haar gaat föhnen des te minder pluis. Dus zet je föhn warm en laat hem zo min mogelijk blazen. Droog daarna langzaam je hele haar en knijp pas je haar wanneer het helemaal droog is en afgekoeld. Ook wanneer je niet gaat föhnen blijf je er in het droogproces van af, anders creëer je pluis.

Curly of Wavy…
Ben je niet gezegend met een eigen bos krul en doe je dit met de krultang, gebruik dan altijd eerst een hittebeschermer voor het föhnen. Ik gebruik meestal eerst een pompje Olaplex 9 en dan een pompje Olaplex 6. Stevig zat hoor, maar je kan er altijd nog een mousse tussen doen. Laat je haar nu niet vanzelf opdrogen maar föhn je haar eerst glad. Daarna ga je aan de slag met je krultang en draai de krullen van je gezicht af, zodat ze achterop in elkaar vallen. Laat ook nu je haar afkoelen in deze pijpenkrullen, voordat je het haar gaat uitwerken. Na 15 minuten kun je het met je vingers of een grove kam doorkammen. Liever een mooie wave? Gebruik dan even je Paddlebrush!

kamer88_haarstylisten