Doelen en ambitie. Twee dingen die veel mensen bezighouden en dat is voor mij niet anders. Mijn ambitie is dan ook om mensen te inspireren en anders te laten kijken naar thema’s binnen het interieur met als einddoel het creëren van interieur wat net even anders is dan anders, maar toch perfect past bij jullie wensen.

Interieurontwerper Kim Overweel

Een van deze thema’s is duurzaamheid, een onderwerp waar ik zelf als ontwerper heel nieuwsgierig naar ben. De hamvraag is dan ook: hoe kunnen we duurzame producten in ons interieur verwerken zonder dat we inleveren op de sfeer in de woning? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: begin bij de basis. Probeer eens te switchen van een reguliere muurverf, naar een muurverf op waterbasis gemaakt van natuurlijke grondstoffen en pigmenten of kies voor een behang volledig gemaakt met natuurlijke vezels zoals jute, zeegras of bamboe.

Is de basis niet genoeg en wil je écht een stap verder gaan? Pak dan de daadwerkelijke inrichting aan. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een salon- of eettafel met een FSC label, ga voor een bijzettafel van kurk, kies voor een fauteuil of bank met stoffen van gerecyclede PET-flessen of laat een oude fauteuil opnieuw bekleden met een duurzaam geproduceerde stof. Elk kleine stap is er eentje in de goede richting.