Grandhall, The Bastard, Monolith en nog veel meer topmerken en soorten barbecues, accessoires, terrasverwarmers en buitenkeukens zijn sinds kort verkrijgbaar in de Dordtse showroom van Roost Buitenkoken. Outdoor cooking is hot & happening. En voor ondernemer Leo Pap is het back to the roots. Voordat zijn tuincentrum (Tuincentrum Pap) vijf jaar geleden de deuren sloot, verkocht hij er ook veel barbecues, buitenkeukens en alle toebehoren. “Toen al kwamen klanten speciaal voor de service en het assortiment.”

Tekst: Diana Henneken

De showroom in Dordrecht is na Haaksbergen de tweede in Nederland. Het is een aanvulling op het aanbod van de online specialist op het gebied van buiten koken. Over de vraag of hij in het gat van de barbecuemarkt in de Drechtsteden wilde stappen, hoefde Leo niet lang na te denken. De interesse in barbecueën en alle mogelijkheden om buiten te koken is altijd gebleven. Bovendien heeft hij er de ruimte voor in zijn goed bereikbare pand aan de Jan Valsterweg, waar ook Vuurwerk Pap en 078MEDIA gevestigd zijn. Het is de bedoeling dat Roost Buitenkoken uiteindelijk vijf showrooms krijgt, verspreid over Nederland.

Creatieve hobby

Al is de showroom nog maar net open, opvallend veel mensen weten de weg al te vinden. Hieronder zijn veel oude bekenden. Klanten die Leo nog kent vanuit het tuincentrum, die weten dat de service goed is. Daarnaast is de markt booming. “Mensen zijn graag gezellig buiten. Een mooie buitenkeuken of barbecue en sfeerverwarming of een vuurkorf maken het extra aantrekkelijk om met elkaar te genieten in de tuin of op het dakterras. Voor veel mensen is barbecueën veel meer dan koken. Het is een hobby, een manier om lekker in de buitenlucht in goed gezelschap de meest creatieve gerechten op de buitentafel te toveren.”

Service, advies en workshops

In de showroom kunnen mensen op afspraak terecht om verschillende modellen te bewonderen, maar ook voor deskundig advies. Roost Buitenkoken biedt bovendien de service van het installeren en monteren van buitenkeukens en terrasverwarmingen. In dat geval gaat Leo of een van zijn medewerkers eerst bij de klant langs voor een advies op maat. In de showroom is bovendien ruimte voor workshops. Deelnemers maken kennis met de oneindige mogelijkheden van buitenkeukens. “Barbecueën of buiten koken kan al heel eenvoudig. Vaak denken mensen dat het met veel poespas gepaard gaat, maar dat hoeft echt niet. Tijdens onze workshops laten we zien wat allemaal kan, ook wat betreft verschillende gerechten. Naast vlees zijn er bijvoorbeeld heel veel smakelijke vegan opties voor op de barbecue.”

Volgen via de socials

Als mede-eigenaar van mediabureau 078MEDIA weet Leo als geen ander wat de kracht is van sociale media en online marketing. Ook door deze inzet neemt de naamsbekendheid van Roost Buitenkoken in rap tempo toe. Voor barbecuelovers en liefhebbers van buiten koken is het dè manier om op de hoogte te blijven van acties, tips, nieuwtjes en informatie over workshops. Volgen dus, is het advies van Leo. En voor nu: op naar een heerlijke barbecuezomer!

Bekijk ons op Youtube & Instagram

Roost Buitenkoken
Jan Valsterweg 65, Dordrecht
www.roost-buitenkoken.nl