Michiel is sinds 2014 eigenaar van Kamer 88 Haarstylisten. Zijn passie voor mooi haar, creativiteit en de drive zijn gasten te laten glimlachen maken hem tot de haarstylist die hij nu is. Michiel is opgeleid tot Master Colorist en is educator en artist voor Goldwell Benelux.

Meer blogs lezen van Michiel? Ga naar www.kamer88.nl/blog

Trends zijn natuurlijk erg leuk om te volgen. Maar belangrijker is, past een haarkleur bij mijn huid en hoe pas ik mijn kleding daar dan op aan.


In een wereld waarin iedereen tegenwoordig op ‘the gram’ keurig is afgestyled, merk ik dat meelopen met de trends soms vaker wordt gedaan dan echt kijken wat bij je past. En dat is jammer. Want lang niet iedereen kan die grijze look hebben, maar ook kan niet iedereen die beige look rocken!

Maar hoe check je dan of een kleur matcht? Simpelweg door te kijken naar de tint van je gezicht. Sommige kleuren maken je gezicht roder of juist witter. Dat wil je vermijden. Kies daarom voor een tint die je gezicht juist warmte geeft. Jouw stylist kan je daarbij helpen en ga samen op zoek naar de trend die je leuk vindt, maar wel in de tint die bij je past.

Elk jaar is het een komen en gaan van kleurtrends. Deze trends zie je niet alleen terug in het haar. Elk jaar voorpellen meerdere trendbureaus welke kleuren je overal tegen gaat komen. In je interieur, in je kledingkast, overal komen dezelfde nuances terug. Zo zie je nu veel beige en taupe tinten in woonbladen, maar ook de kledingwinkels hangen vol met deze trend. Check maar eens de fashionbladen, hier vind je vaak de nieuwe Pantone trendkleuren voor komend seizoen. Ideaal om alvast te bedenken wat je volgend jaar wilt dragen.

Beige en nude kleuren zijn dus de hoofdtrend dit jaar. De tint Rosé Beige is een koelere beigetoon met een zachtroze gloed. Ideaal voor als koelere tinten jouw kleuren zijn. Heb je meer warmte nodig in je haar om je huidtint te complementeren? Kies dan voor een beige tint met een zacht goudkopere gloed. Beide helemaal on trend, maar geschikt voor verschillende huid tinten.

Ook deze zomer zie je nog steeds veel sunkissed face frame foilages. Ideaal om je eigen kleur te mengen met een beigenuance van jouw keuze. Van een foilage krijg je ook minder uitgroei en is dus onderhoudsvriendelijker. Wil je toch een lichtere kleur tot aan de aanzet, kies dan voor een iets donkerdere beigetint. Deze zogenaamde Shadow Root techniek zorgt ook voor een zachter effect.

Laat je dus door jouw haarstylist goed adviseren of een trend wel bij je past.

Fijne zomer en zorg goed voor je haar in de zon!

kamer88_haarstylisten