Rolin Ruèn C den Heijer, 28 jaar oud, Dordts gemeenteraadslid, Dordtenaar die trots is op z’n stad.

Fotografie: Rob van der Teen

Waarom zou je eigenlijk weg gaan deze zomer? Natuurlijk, het is heerlijk aan de Spaanse kust, de Italiaanse keuken is amper te evenaren en een verre reis naar de andere kant van de wereld is ook een heel avontuur.

 


Laten we wel wezen, de kans dat de Grote Kerk nog afgebouwd wordt, is inmiddels bijna even groot als de zekerheid die je hebt om zonder problemen van Schiphol te vertrekken. En ik zal nog iets zeggen. Dordt is toch ook heerlijk? En het wordt iedere zomer steeds mooier en gezelliger.

Je ziet het op de Spuiboulevard. Daar slopen we lelijke oude grijze betonnen blokken, die moeten wijken voor groen, broodnodige betaalbare huizen en allerlei leuke dingen om naartoe te gaan. Ook zijn we hard aan de slag met een nieuw stadsstrand aan het Wantij. Voor je het weet is die er en kun je daar van de zon en het groen genieten. En op hete dagen afkoelen en lekker met je vrienden dobberen. Op dit moment steken we onze nek uit om de evenementen te behouden voor Dordt. Niet iedereen heeft de luxe om zich een dure lange vakantie buiten Nederland te kunnen veroorloven. De evenementen voelen dan als een vakantie in eigen stad. We willen dat Big Rivers, WantijPop, Parkies en Lepeltje Lepeltje, ondanks de stijgende organisatiekosten, het hier weer laten knallen deze zomer. Een Dordtse zomer zonder evenementen voelt toch als een broodje worst zonder worst?

Dus, zoek een terrasje op. Op de Voorstraat, Blauwpoortsplein of het vertrouwde Scheffersplein. Of stap op de fiets en ontdek het mooie Dordtse buitengebied. In de Nieuwe Dordtse Biesbosch is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd, de natuur wint terrein. Je ziet er unieke vogelsoorten en, misschien wel het belangrijkst, je vindt er je rust. Zet koers naar de Zuileshoeve of ontmoet de nieuwe eigenaren van het Fluitekruid bij de Kop van ‘t Land. Eet een lekkere pannenkoek bij de Griendheuvel. Drink een wijntje in het idyllische straatje bij
La Bohème. Tip je vrienden om een nachtje te verblijven in het karakteristieke Stadshotel Steegoversloot. Bezoek één van onze topmusea. Bewonder de Kunstkerk, drink een koffietje in de tuinen van Villa Augustus. Keur de nieuwe ploeg van FC Dordrecht tijdens de oefencampagne. Huur een sup of boottrip bij Drijf. Ontdek je eigen stad met de bevlogen gidsen van Ontdek Dordrecht. Laat je kinderen lekker afkoelen in het spartelbadje De Paddenstoel of bezoek het hertenkampje in het Park Merwestein. Allemaal aanraders, het zijn er veel te veel om op te noemen.

Want laten we eerlijk zijn. Noem mij één andere vakantiebestemming met zo’n unieke, historische en gezellige binnenstad. Waar zoveel te doen is. En op drie koprollen van het Nationaal Park De Biesbosch, omringd door een uniek groen buitengebied. Dat vind je toch nergens? Cancel die vlucht maar. We gaan er hoe dan ook een topzomer van maken!