Goed nieuws voor liefhebbers van exclusieve droomauto’s. Een paradijs vol met bijzondere BMW’s, Mercedessen, AMG’s, Audi’s RS, Porsches, de een nog unieker, sneller en flitsender dan de ander, bestaat echt en is binnen handbereik. De naam: Mar-Automotive. Eigenaar Marco Schriek (54) heeft een neus voor de mooiste Europese autoparels. En dan te bedenken dat de ervaren ondernemer nog maar kort bezig is in deze branche. “Passie voor mooie auto’s heb ik altijd al gehad.”

Tekst: Diana Henneken  |  Fotografie: Dion Doornik

Wat 3,5 jaar geleden begon met de verkoop van twee auto’s vanuit huis is uitgegroeid tot de stijlvol ingerichte showroom op de Dordtse Kil II waar Mar-Automotive sinds een jaar zit. Officiële dealers, met name uit Duitsland, weten Marco inmiddels feilloos te vinden voor de verkoop van exclusieve auto’s. Daarnaast is het opsporen van de mooiste exemplaren een tweede natuur van de ondernemer geworden. Gemiddeld een 9,9 krijgt Mar-Automotive in de reviews van alleen maar tevreden klanten. Het geheim van dit succes? “De persoonlijke aandacht die ik heb voor al mijn klanten en de service. Bovendien delen we dezelfde passie voor mooie auto’s en de beleving ervan. We begrijpen elkaar. Mocht er onverhoopt toch iets zijn met de auto na de verkoop, dan los ik het altijd op.”

Urban en Akrapovic

Sinds een half jaar is Mar-Automotive dealer van Urban, het bedrijf waar Rico Verhoeven ambassadeur voor is. De stylishe auto-onderdelen als velgen en carbon delen van Urban maken exclusieve auto’s uniek. Voor hoogkwalitatieve uitlaatsystemen is Marco de samenwerking aangegaan met Akrapovic. Zowel in de racewereld als op de weg is dit een geliefd merk vanwege het lichte gewicht, sterke materiaal en de hittebestendigheid. “Om de auto’s klaar te maken voor de verkoop werk ik samen Jared van der Horst van JD Restyle. Voor de banden heb ik een goede samenwerking met Banden XL. Beide bedrijven zijn net als ik ook Dordts. Ik ken ze al jaren. Ook zij gaan alleen voor het allerbeste.”

Tailor made zoekopdracht

Wie een specifieke auto met bijzondere kenmerken in gedachten heeft, kan ook bij Marco terecht met een zoekopdracht. “Graag zelfs. Het is een sport om op zoek te gaan naar precies dè gewenste droomauto. Door mijn grote netwerk, ook buiten Nederland, lukt het eigenlijk altijd. We begeleiden het hele proces van begin tot eind. Vanaf het moment dat we de auto hebben gevonden en beoordeeld tot het moment dat de auto ingevoerd is, op kenteken gezet en helemaal klaar gemaakt met alle extra’s tot de feestelijke aflevering. Als de klant tevreden is, ben ik ook blij. Dit werk verveelt nooit.”

Persoonlijke aandacht

Mar-Automotive heeft een snelle vlucht genomen, kun je gerust concluderen. Behalve de verhuizing naar het grotere pand, de stijgende verkopen en zoekopdrachten, heeft Marco inmiddels ook een medewerker in dienst. Hoewel groei van het bedrijf geen doel is, juist de kleinschaligheid draagt bij aan de kwaliteit en het persoonlijke contact, is het team Mar-Automotive toch verdubbeld. “Hoewel we veel op afspraak werken, hebben we ook vaste openingstijden. Intussen halen we auto’s, brengen we ze weg of gaan langs bij dealers. We staan ook regelmatig op events met enkele auto’s, bijvoorbeeld onlangs nog op het circuit van Assen en bij een golftoernooi in Strijen. Nog verdere groei is vooralsnog niet aan de orde. De plek is prima, de doorloop in de showroom is goed en steeds meer autoliefhebbers uit de regio weten ons te vinden. Wij zijn er klaar voor om nog heel veel autodromen uit te laten komen.”

Mar-Automotive
Madame Curiestraat 24A, Dordrecht
www.mar-automotive.nl