In de wijk Zuidhoven komen drie duurzame, moderne woningen; een vrijstaand huis en een 2-onder-1-kap. Beide blokken worden uitgevoerd met een langskap (schuine kap evenwijdig aan de voorgevel). Op deze manier wordt ingespeeld op de omliggende bestaande woningen die tevens met langskappen uitgerust zijn.
De ontwikkeling vindt plaats op het grondgebied van Robinia 4 in Dordrecht. Met het bouwen aan de toekomst wordt ook rekening gehouden met de huidige situatie en het bestemmingsplan. Aan de ene zijde komen nieuwe, prachtige woningen te staan, aan de andere zijde blijft het groen behouden.

Duurzaamheid

Om de duurzame bouwmethode te benadrukken worden de woningen in een houten systeem gebouwd, waarbij er voor de buitenzijde uitsluitend met natuurlijke materialen (keramisch en hout) gewerkt wordt. De tweekapper wordt aan de buitenzijde bekleed met houten geveldelen en heeft een architectonische verschijningsvorm die een eigentijdse blik op de omgeving en duurzaamheid ondersteunt.

Ook in het logo van Robinia komt het natuurinclusief bouwen helemaal terug. In het beeldmerk zijn houtnerven van een boom verwerkt. De kleur groen staat voor duurzaamheid, milieu en natuur. Het lettertype is rond en vriendelijk en straalt vriendelijkheid en vertrouwen uit. Het thema duurzaamheid komt in alle communicatie-uitingen van dit project terug.

Bereikbaarheid

Op deze prachtige plek sla je twee vliegen in een klap. Je woont in de natuur, maar hebt alle gemakken van de stad in de buurt. In de directe nabijheid vind je openbaar vervoer voorzieningen en zijn diverse uitvalswegen, zoals de N3 en de A16. In de directe nabijheid is een winkelcentrum en voorzieningen op loopafstand. Op de fiets sta je zo in recreatiegebied het Landgoed Dordwijk.

Impact omgeving

De villa aan de Robinia gaat tegen de vlakte en daar komen deze drie duurzame woningen voor in de plaats. De ontwikkeling van Robinia is een mooie aanvulling op de al bestaande woningen. Het geeft een positieve en kwalitatieve impuls aan de directe omgeving. De nieuwe woningen krijgen een eigen parkeerplaats.

06-21205467 | makelaardij@bakkerbusiness.nl