Sinds anderhalf jaar is tandarts Oded Hess de eigenaar van Tandheelkundig Centrum Dordrecht. Patiënten kunnen er terecht voor alle moderne vormen van tandheelkundige zorg. Van reguliere controles, tot kunstgebitten, implantaten, beugels, mondhygiëne, gebitsreconstructies en cosmetische behandelingen. De persoonlijke aandacht en goede sfeer, maken dat patiënten (ook angstige), zich veilig en op hun gemak voelen.

Tekst: Diana Henneken  |  Fotografie: Shane Winsser

Regiomanager Joyce Borgman is tegelijk met Oded in de praktijk gekomen. Ze werkte al in Tandheelkundig Centrum Kastanjehoeve, de praktijk van Oded in Hendrik-Ido-Ambacht waar ze nog steeds vaak te vinden is. “We werken als team ontzettend goed samen. Met elkaar maar ook met de teams van de andere vier praktijken van Oded. Iedere tandarts heeft een eigen specialiteit. We zijn flexibel, de lijnen zijn kort. Door op deze manier zo goed samen te werken, kunnen we het totaalpakket bieden. De hoge kwaliteit is hierbij belangrijk. Alleen het beste is goed genoeg.”

Behandelplan

Oded: “We hebben in onze praktijk de meest uiteenlopende patiënten. We zien mensen met bijna perfecte gebitten die op controle komen, maar ook mensen met een totaal verwaarloosd gebit. Soms komt dit door een grote angst voor de tandarts. Het is dan aan ons om een goed behandelplan op maat te maken. Voor ieder probleem, hoe complex ook, vinden we een oplossing. Soms is hier wel wat creativiteit en tijd voor nodig. En dan is het weer prettig om in een team te werken waar alle disciplines aanwezig zijn. Als een patiënt uiteindelijk dik tevreden met een grote glimlach de deur uit gaat, dan zijn wij ook tevreden. Daar doen we het voor.”

Eigen lab

Het Tandheelkundig Centrum beschikt over een eigen tandtechnisch lab. Protheses, kronen en bruggen worden hier door de eigen techniekers gemaakt. Dit heeft als grote voordeel dat bijvoorbeeld een goed passende kroon of brug binnen een dag beschikbaar is. Voor schade als afgebroken tanden of problemen met het kunstgebit kunnen mensen altijd zonder afspraak langskomen om het te laten repareren. Ook dit wordt nog op dezelfde dag verholpen. Oded: “We werken veel met de 3D-scanner. Dat gaat veel sneller dan voorheen gips happen en is makkelijker voor patiënten. Ook cosmetische kronen, bruggen of facings kunnen we hier zelf maken om het gebit te verfraaien.”

Nieuwbouw

Als alles loopt volgens plan verhuist de praktijk in 2026 naar een nieuwbouwpand 200 meter van de huidige locatie vandaan. Het Tandheelkundig Centrum gaat de begane grond van een modern nieuw appartementencomplex delen met een gezondheidscentrum. Dit nieuwbouwproject is een onderdeel van een grote aanpak van de omgeving door de gemeente om de wijk te vernieuwen. De bouwwerkzaamheden voor deze upgrade zijn in volle gang, de eerste resultaten zijn al zichtbaar. Wanneer dit project over een tijdje afgerond is, is de praktijk weer makkelijk bereikbaar vanaf de hoofdwegen. Dit is straks ook zo op de nieuwe locatie. Parkeren kan er gratis.

Nieuwe patiënten welkom

Sinds de overname heeft Oded geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en aanvullende diensten om het totaalpakket compleet te maken. Nieuwe medewerkers zijn het team komen versterken. En met succes. De praktijk loopt goed. De patiënten vinden het prettig om op één vertrouwde plek van begin tot eind geholpen te worden. Door mond-tot-mond reclame weten steeds meer mensen het Tandheelkundig Centrum te vinden. Al zijn de zeven behandelkamers bijna continu bezet, er is nog ruimte voor nieuwe patiënten. Iedereen is van harte welkom voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tandheelkundig Centrum Dordrecht
M.H. Trompweg 225b, Dordrecht | 078 – 618 63 61 | info@tandheelkunde.eu
www.tandheelkundedordrecht.nl