Join the Boxing Company! Boksen zonder blauw oog of een scheve neus?  Jazeker, het kan.

De Boxing Company biedt de stoere sportieve uitdaging van het boksen zonder fysiek contact. Een unieke, laagdrempelige en leuke manier om fit te worden en persoonlijke grenzen te verleggen. Het uitgangspunt van de Boxing Company: boksen is toegankelijk voor iedereen. Vorig jaar april maakte Jeroen Soffree van zijn passie zijn werk. Hij opende zijn vestiging in het Leerpark in Dordrecht, een boxing community waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. 

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Daphne Krijgsman

Wat ruim 10 jaar geleden begon als een leuke laagdrempelige workout voor vrouwen, Pink Boxing, in een gymzaal in de Hoeksche Waard werd in rap tempo een groot succes. Ook mannen wilden graag meedoen. Founders Bart Voet en Rudy van Laere ontwikkelden vervolgens Cross Boxing, een next level workout voor zowel mannen als vrouwen. De groei bleef en niet veel later stopten ze met hun baan bij Defensie om de deuren van de eerste Boxing Company te openen. Inmiddels zijn er zes vestigingen waaronder de ruime, huiselijke Dordtse boxing boutique van clubmanager en sportprofessional Jeroen.

Relaxte sfeer

“We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons”, geeft Jeroen als toelichting op de naam boxing boutique. “De kwaliteit is hoog, we gebruiken hoogwaardige materialen, we zijn een team met vier deskundige trainers en bieden veel extra service. Maar de sfeer is relaxt en huiselijk. We zijn een community voor jong en oud. Het maakt niet uit hoe je eruitziet of waar je vandaan komt. Als iemand niet helemaal mee kan komen met een oefening, dan doen we een kleine aanpassing. We zorgen ervoor dat iedereen moe maar echt voldaan naar huis gaat.” Wat ons onderscheid is onze toegankelijkheid, tijd en ruimte voor extra persoonlijke aandacht en het thuis gevoel dat iedereen ervaart zodra ze hier binnenstappen.

Leerwerkbedrijf

“We begeleiden daarnaast met veel plezier stagiaires van verschillende sportopleidingen. Wat wij ze altijd meegeven is dat naast het sportieve aspect, het gastheerschap en interesse in mensen minstens zo belangrijk zijn. We leren ze goed te luisteren en uit te leggen hoe een trainingsschema tot stand is gekomen. Wat zijn de doelen van onze members en hoe kunnen we ze daarbij ondersteunen, motiveren en enthousiasmeren? Het gaat om een persoonlijke aanpak op maat. Natuurlijk hebben de stagiaires een stageopdracht, maar dit onderdeel mag niet ontbreken.”

Gratis proefles

“Onze club in Dordrecht is ruim een jaar open en we maken een mooie groei door. Uiteraard kijken wij ernaar uit nog verder te groeien en meer nieuwe leden toe te voegen aan onze community. Dordtenaren, maar ook vanuit de andere Drechtsteden weten al veel mensen de boxing boutique te vinden. “Voornamelijk voor de groepslessen, maar het is ook mogelijk om losse individuele lessen te volgen. Bijvoorbeeld 1 op 1 padsen met een trainer of in de vorm van personal training. Daarnaast organiseren we trainingen en workouts voor bedrijven. Fitte vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om buiten het werk samen sportief bezig te zijn.” Nieuwsgierig geworden? Scan de QR-code en kom gezellig kennismaken met één van ons en onze lessen!

Netwerk Boxing

Wat een fantastische dag was het op donderdag 28 september tijdens het netwerkevent Business Boxing Borrel, georganiseerd door Jeroen in samenwerking met 078MEDIA. Om 16.00 uur begon de energieke workout, waar iedereen vol enthousiasme aan deelnam. Na de workout was er alle gelegenheid om te netwerken, onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Tijdens het event kregen ondernemers en accountmanagers de kans om gratis kennis te maken met Netwerk Boxing. Een geweldige manier om niet alleen jezelf, maar ook je bedrijf gezond te houden. Het was duidelijk dat dit initiatief goed aansloeg bij de aanwezigen. Met het succes van deze Business Boxing Borrel in gedachten, is het plan om in oktober dit soort evenementen twee keer per week te organiseren, exclusief voor ondernemers.

Boxing Company Dordrecht
Leerparkpromenade 230, Dordrecht

www.boxingcompany.nl