Het eerste label ‘Ondernemen met impact’ van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, duurzaamheidslabel De Groene Pluim en het eerste Nederlandse Gouden MVO Keurmerk (de allerhoogste standaard). FrisFacilitair ontving ze alle drie het afgelopen jaar. Een mooi bewijs dat deze bijzondere sociale onderneming echt het verschil maakt.

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Sophie Slurink

FrisFacilitair is 32 jaar geleden ontstaan vanuit het Sociaal ontwikkelbedrijf. En met succes, inmiddels is het dienstenpakket flink uitgebreid, evenals het aantal Frismedewerkers en de klantenkring. Onze talenten zetten zich dagelijks in voor een grote groep klanten binnen en buiten de regio.
We zitten niet stil, intussen blijven de ideeën in het kader van leren en ontwikkeling, doorgaan.

WaST en Wonen met een Plus

De Was- en Strijkservice Drechtsteden (WaST) noemt deze sociaal werkgever als voorbeeld van een nieuw initiatief. Vorig jaar oktober zijn we hier samen met 5 gemeenten binnen de Drechtsteden en de Sociale Dienst Drechtsteden mee gestart.
In onze wasserij wassen we voor bedrijven en nu dus ook particulieren met een Wmo-indicatie. Zo faciliteren wij onder andere ouderen die nog zelfstandig wonen. En met deze service kunnen we nog meer mensen een mooie en zinvolle baan te bieden.
Een ander succesvol initiatief is Wonen met een Plus. Dit is een unieke samenwerking tussen Trivire, Het Spectrum, Lilly’s en FrisFacilitair. Wonen met een Plus zorgt ervoor dat onder andere binnen Het Sterrenwiel, ouderen met extra ondersteuning, zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Zo creëren wij gezamenlijk, betekenisvolle impact.

Opleiden en ontwikkelen

Schoonmaken is een vak! De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot opleider van jongeren met multidisciplinaire problematiek (zoals PRO-VSO en praktijkonderwijs). We leiden jongeren op binnen schooltijd en in hun schoolomgeving. Na een stageperiode kunnen ze doorstromen naar een volwaardige baan. Daarnaast helpen we leerlingen ook weerbaarder te worden of bij praktische zaken als dat nodig is. We doen er alles aan zodat zij hun werk met plezier kunnen uitvoeren. We zijn meer dan alleen een werkgever en dat maakt het ook zo leuk. Geen dag is hetzelfde en ontwikkelingen zijn er genoeg.
Zo zijn we bezig met een nieuwe duurzamere schoonmaaklijn, het verbeteren van afvalstromen en nog zo speelt er nog veel meer. Als we kansen zien, dan pakken we die zeker aan.

FrisFacilitair
Pascalstraat 70, Dordrecht

www.frisfacilitair.nl