Je CV helemaal up-to-date maken, een originele mail sturen, in je beste outfit naar het gesprek gaan en dan maar hopen dat je de baan hebt. Solliciteren is een vak apart, maar solliciteren kun je leren. Wij hebben een aantal tips & tricks voor je op een rij gezet zodat jij vanaf nu een stuk zelfverzekerder naar jouw afspraak gaat.

Leer de organisatie kennen, verdiep je in de functie en organisatie. Check voorafgaand aan het gesprek de website. Zoek op waar het bedrijf voor staat, ook de missie, visie en kernwaarden zijn hierbij belangrijk. Noteer als je daar eventuele vragen over hebt. Noteer ook waarom deze waarden jouw aanspreken en benoem deze tijdens het gesprek.

Google eventuele nieuwsberichten van de organisatie; zo kom jij meer te weten over de organisatie en ben je ook up-to-date van eventuele ontwikkelingen. Je laat dan zien aan je gesprekspartner dat je interesse hebt in de organisatie.

Check op LinkedIn je gesprekspartner en stuur eventueel al een connectieverzoek.

Lees de functieomschrijving en vacature goed door; noteer eventuele vragen. Noteer ook aan welke competenties jij voldoet en benoem deze tijdens het gesprek.

Wees op tijd, check de locatie, check je route en bekijk ook eventuele opstoppingen en files. Reken extra reistijd zodat je altijd op tijd komt op de afspraak.

Een eerste indruk maak je maar
1 keer, ga verzorgd gekleed en bereid je goed voor. Bedenk wat voor de functie gepaste kleding is.

• De eerste indruk bepalen mensen non-verbaal, hierdoor kan je in de eerste minuten een goede indruk maken door: oogcontact te maken, vriendelijk te lachen, je tanden vooraf gepoetst te hebben, een open houding hebben, met een stevige handdruk en vooral enthousiast zijn.

Meestal wordt er aan het einde van het sollicitatiegesprek gevraagd of je nog vragen hebt. Benut dit moment goed, probeer al je moed te verzamelen en vraag wat ze van je vinden. Mochten zij nog twijfels hebben kun je dit eventueel gelijk ontkrachten. Want als het gesprek over is, kun je er niks meer aan veranderen. Benut de laatste vraag dus goed!

www.raaakpersoneel.nl