Werken met de allerbeste zonnepanelen? In een hecht familiebedrijf met alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? En ondertussen met je neus bovenop de nieuwste technische innovaties die nog maar net op de markt zijn? Dan is het een goed idee om te solliciteren bij Energiehuis Van Buren in Dordrecht!

Tekst: Diana Gerritsma | Fotografie: Daphne Krijgsman

“Wij zijn op zoek naar mensen die de kwaliteit die wij leveren kunnen monteren”, aldus Ron van Buren van Energiehuis Van Buren. Vader Ron en zoon Aschwin begonnen in 2017 hun eigen onderneming nadat ze al wat jaren ervaring hadden opgedaan in de zonnepanelenbranche. Ze zagen de markt groeien tot wat het nu is: hot. Maar ze laten zich niet gek maken, ze blijven bij het leveren van de beste zonnepanelen. Eerlijk en gedegen advies en misschien wel het belangrijkste: topmonteurs die hun vak verstaan en hun werk netjes doen; “even een stofzuigertje pakken als je een gaatje boort”. Kwaliteit in producten en in werk dus.

Wat voor mensen zoeken jullie?

Ron: “Laat ik allereerst zeggen dat wij hier veilig werken. Dat klinkt misschien gek, maar nu de markt zo booming is, merken wij dat dat er nog wel eens bij inschiet bij anderen. Hier niet, punt. En je moet bereid zijn om cursussen en trainingen te volgen. De techniek ontwikkelt zich voortdurend en dus moeten wij altijd bij blijven leren. We zoeken dus monteurs, ervaren of beginnend. Een pluspunt is als je ook met elektriciteit overweg kunt want dan kan je het hele montageproces doen. Daarnaast zijn we op zoek naar een werkvoorbereider die ook het magazijn bestiert, binnen dus.”

Hoe ziet een werkdag eruit bij Van Buren?

Aschwin: “We starten om 7.00 uur, dan laden de monteurs hier hun bus in en nemen we de planning door. Daarna drinken we even ontspannen koffie met zijn allen voor de werkdag begint.” De monteurs gaan op pad en afhankelijk van de klus zijn ze ergens in de middag weer terug in Dordt. En ben je eens om 13 uur klaar, hoef je hier niet de rest van de middag te gaan zitten kijken maar de andere dag ben je weer eens om 18 uur klaar en zo flexibel moet je dan ook zijn. Ons bedieningsgebied is zo’n beetje in een straal van 50 km rondom Dordt en af en toe doen we iets verder weg een klus.”

Waarom zou je bij Van Buren willen werken?

Ron: “Allereerst omdat je met de beste producten werkt die er zijn op de markt. We betalen heel goed en we zijn goed voor ons personeel. Wie hier goed werk levert, krijgt er een goede werkgever voor terug. We zijn een familiebedrijf dus we hebben ook oog voor het privéleven van onze mensen, dat vinden we belangrijk.”

Energiehuis van Buren
Aventurijn 222 & 224, Dordrecht
www.energiehuisvanburen.nl