Van de Dordtse Kil naar een hoeve uit 1669 op 1300 m2 grond in een woonwijk. Het is nogal een overgang. En dan was het vervallen gebouw, vlakbij winkelcentrum Sterrenburg, bepaald ook niet instapklaar. Toch zagen de ondernemers van Webmyday meteen de mogelijkheden van het karakteristieke pand met aangebouwde schuur. Na maanden klussen, verbouwen en verduurzamen, zijn ze deze zomer verhuisd. “Een perfecte sfeervolle plek, goed bereikbaar en met de ruimte om nog te groeien.”

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Dion Doornik

“Het was tijd voor een eigen pand”, vertellen Algemeen Directeur Menno de Munter en Projectmanager Websitebouw Wessel Korteweg tijdens een rondleiding. Samen met Ronald van der Veere, Projectmanager Online Marketing, Kelly Bijl, Teammanager Online Marketing, en Office Manager Jolijn Bol vormen ze het managementteam van het succesvolle internetbureau.

Samen met de klanten

Wat begon als eenmansbedrijf van Menno is in de loop der jaren uitgegroeid tot het full service-internetbureau dat het nu is: een enthousiast team van twintig medewerkers met honderden klanten variërend van MKB, sportclubs, maatschappelijke organisaties tot grote landelijk bedrijven. Verschillende klanten konden voor de verbouwing van het nieuwe pand dit keer voor Webmyday aan de slag. Zo heeft Van Dijk Installaties zorggedragen voor de verduurzaming van het pand, komen de zonnepanelen van Deno XL en heeft Afbouwtotaal veel gedaan. Menno: “Dit past bij onze filosofie van samenwerken, veel ook met lokale organisaties. We doen het voor elkaar en met elkaar.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Diezelfde filosofie is terug te vinden bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat hoog in het vaandel staat bij het bedrijf. Menno: “Wij onderhouden bijvoorbeeld de websites van FC Dordrecht, VV Papendrecht, PKC en Crayestein Golfbaan. Uiteraard stellen we daar dan sponsoring tegenover. En voor maatschappelijke organisaties als Louterbloemen, de High Five Foundation en Nationaal MS Fonds rekenen we een gereduceerd tarief.”

Gemiddelde beoordeling van een 9,5!

De rek is er nog lang niet uit bij de jonge ondernemers (Menno is met 37 jaar de oudste van het team). Bij de reviews (‘fijne samenwerking’, ‘topservice’, ‘uitstekend bedrijf’ en ‘vakkundig en professioneel’ zijn een paar voorbeelden) hebben ze een gemiddelde waardering van een 9,5. Wat is het geheim van hun succes? Wessel: “Ons serviceniveau is hoog en onze prijs-kwaliteit verhouding scherp. Daarnaast zijn we constant bezig met verbeteringen in ons bedrijf, in alle opzichten.”

ISO- en Google gecertificeerd

De aandacht voor kwaliteit is terug te zien in de onlangs behaalde ISO-certificeringen: kwaliteit en informatiebeveiliging. De kwaliteitsnorm (ISO 9001) houdt onder andere in dat Webmyday waarborgt dat processen altijd doorlopen. Een voorbeeld hiervan is de waarborging van kennis. Mocht een Webmyday-medewerker met specifieke kennis onverhoopt uitvallen, dan zullen de klanten daar niks van merken. De tweede ISO-certificering (ISO 27001) heeft te maken met informatiebeveiliging. De sterke protocollen van het bedrijf garanderen de veiligheid en voorkomen datalekken. Webmyday is bovendien partner van Google. Google geeft deze erkenning exclusief aan bedrijven die onder andere maximale campagneresultaten voor hun klanten behalen en meer klanten werven door het onderhouden van de websites van hun klanten.

Groen

Nog even naar het nieuwe pand. De ruimtes hebben allemaal een naam van een planeet gekregen, refererend naar de wijk. Op de zolder met torentje (ruimte Maan) is een gezellige bar, beneden onder andere de eigen fotostudio en grote keuken waar het team iedere dag samen luncht. De tuin moet nog gebeuren. Uiteraard gaat die opdracht naar een klant, een hovenier waarvoor ze de website en online marketing doen. Hoe het verder zal gaan met de groei van Webmyday? Ronald: “We hebben hier zeker nog de ruimte om te groeien, maar dat is niet een doel op zich. Het bieden van kwaliteit is en blijft onze belangrijkste drijfveer. Daar doen we dan ook alles voor.”

 

 

Webmyday
Venuslaan 1, Dordrecht

www.webmyday.nl