Met Brasserie Biezz sloeg ondernemer Alexander Nouwen dit jaar een hele andere weg in op horecagebied. Hij creëerde met zijn team een brasserie met een selfservice-concept op één van de meest schilderachtige plekjes van Dordrecht: in het buitengebied nabij het Biesboschcentrum.

Brasserie Biezz is sinds medio mei van dit jaar toegevoegd aan het scala van locaties van Fles & Mes, de keten van horecaondernemer Alexander Nouwen. Met een heel andere ‘look en feel’ dan de andere locaties. “Veel van de horeca-locaties hebben zich gecentreerd in de binnenstad. Die zit wel een beetje vol. Dit was totaal iets anders wat op ons pad kwam, een mooie kans in het buitengebied. En ik moet zeggen, ik vind dit toch wel heel erg leuk”, stelt Alexander als hij rondkijkt in de nieuwe aanwinst op horeca-gebied in Dordrecht.

Menukaart

Biezz verwijst nadrukkelijk naar de plek waar de brasserie zich bevindt: aan de Baanhoekweg, in de natuurpracht van het buitengebied van de Merwestad en in de nabijheid van het Biesboschmuseum. Een brasserie met een totaal eigen karakter en concept: de gasten worden niet bediend, maar bedienen zichzelf in een uniek selfserviceconcept waarbij zij kunnen kiezen uit een (nog steeds groeiend) assortiment. Huisgebakken broodjes, warme items als hamburgers, frites en kroketten, huisgemaakte taartjes en lekkere cookies van Coffeelicious prijken onder andere op de menukaart.

“We zijn nog aan het doorontwikkelen”, geeft Alexander toe. “Na de start in mei hebben we een goede zomer gehad

en we breiden het assortiment stapje voor stapje uit. Vanaf eind september gaan we high tea’s aanbieden, op basis van reservering. Ook de lunchpakketjes en picknickmanden komen eraan.”

Zelfbediening

De keuze voor selfservice was weloverwogen. “We hebben gekeken naar de bezetting qua personeel en hoe we die op orde kunnen. Houden. Het zelfbedieningsconcept is mede ingegeven door de krapte op de arbeidsmarkt. De reacties van de klanten zijn positief. Die vinden het prachtig verbouwd, genieten van het assortiment en de omgeving en vinden het concept verfrissend.”

Die klanten zijn op dit moment vooral nog toeristen en dagjesmensen, die Biezz als een fijne pleisterplek beschouwen op hun rondreis naar of langs Dordrecht. “De uitdaging voor ons is om ook andere groepen mensen de weg naar Biezz te laten vinden”, stelt Alexander. “We zijn het hele jaar open, beseffen dat de piek zich zal voordoen tijdens vakanties en in de weekends. Maar na een prima start, waarin we het terras regelmatig hebben kunnen gebruiken, willen we de lijn qua klandizie doortrekken.”

Vergaderruimte

Het openen van de vergaderruimte en de mogelijkheid voor flexwerkers om in de brasserie hun werkzaamheden door te laten gaan, sluit op dat streven aan. “Zeker met het oog op de start van het binnenseizoen is het fijn dat de vergaderruimte klaar is. We kunnen ook recepties en besloten bijeenkomsten organiseren op deze locatie, waardoor de mogelijkheden steeds groter worden. We zijn al heel tevreden hoe het nu is. Waarbij we kijken hoe we kunnen inspelen op de vragen van de gasten. En ervoor zorgen dat we tijdens de winterperiode een locatie zijn die door de mensen gevonden wordt. Dat wordt het grote doel voor het komende jaar. We hebben ook echt iets bijzonders te bieden. Als ik naar buiten kijk, dan waan ik me soms in een levend schilderij. Dat is zo geweldig om te ervaren.”

BrasserieBiezz

Baanhoekweg 53, Dordrecht

www.biezz.nl