Vakmanschap is een belangrijke kernwaarde binnen erkend leerbedrijf Eurosupply Hoogwerksystemen

Vakmanschap, daar draait het allemaal om binnen Eurosupply: dé leverancier van de hoogwerkers van de toekomst. Als dealer van de innovatie hoogwerkerfabrikanten Niftylift, Multitel en LGMG voorziet Eurosupply de markt continu van de nieuwste machines. “En om deze hoogwerkers in tiptop conditie bij onze klanten af te leveren, is technisch vakmanschap nodig.”

Om de toekomst van het vakmanschap te waarborgen is het van belang om monteurs continu up tot date te houden over de huidige ontwikkelingen binnen de hoogwerkerbranche, maar zeker ook om nieuw aankomend talent op te leiden tot volwaardige monteurs. Zeker in de huidige samenleving waarin een tekort aan technische vakmensen heerst, is het heel belangrijk om focus te houden op het opleiden van vakmensen. Als technisch hoogstaand bedrijf en met een duidelijke visie gericht op de toekomst, was het voor Eurosupply dan ook meer dan logisch om zich als erkend leerbedrijf aan te stellen.

BBL (beroeps begeleidende leerweg)

Bij Eurosupply kunnen jongeren direct als leerling-monteur aan de slag in de BBL leerweg. Dit houdt in dat de leerling-monteur 4 dagen per week bij Eurosupply begeleid aan het werk gaat en 1 dag per week naar school gaat: de zogenoemde leerbaan. De praktijkopleider binnen Eurosupply leidt deze leerling-monteurs op en draagt er zorg voor dat zij, naast hun opleiding, de juiste interne trainingen volgen. “Startende leerling-monteurs hoeven geen praktijkervaring in de hoogwerkerbranche te hebben, wel is het erg handig om te beschikken over technisch inzicht en uiteraard is interesse in techniek belangrijk. Een aanpakker en leergierige medewerker die de hoogwerkertechniek eigen wil maken, daar zoeken wij naar,” aldus Jeroen IJzermans, praktijkopleider binnen Eurosupply.

Interne trainingen

Eurosupply volgt samen met de fabrikanten continu de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veilig en duurzaam werken op hoogte. Hydrauliek en elektrotechniek vormen hierin de belangrijkste elementen. “Ons aanbod beschikt over machines die ontworpen zijn volgens de laatst ontwikkelde technieken en wij vinden het belangrijk dat ook onze monteurs hier continu in worden opgeleid en daarom worden er regelmatig trainingen in samenwerking met de fabrikanten georganiseerd, ook op de fabriekslocaties wat het des te leuker maakt,” licht Coert Nodelijk toe, algemeen directeur bij Eurosupply.

Samen bouwen we aan de toekomst

“Het zijn onze medewerkers die het bedrijf maken,” vertelt Coert trots. “En wij willen een schoolvoorbeeld vormen voor de nieuwe generatie hoogwerkermonteurs die wij heel graag willen opleiden.”

www.hws.nl