Peter Cordes, 53 jaar oud. Eigenaar van Bustelberg Vermogensbeheer en de WereldTopSelectie.nl. Naast zijn werk heeft deze Dordtenaar een passie voor veel verschillende sporten waar hij in en om het mooie Dordrecht tijd aan besteed.

‘Meer tijd met elkaar en voor elkaar, dat is echt wat waard!’

Ook jonge mensen vragen mij wel eens of ik een beleggingstip heb. Dit zijn er standaard twee. Begin zo vroeg mogelijk met beleggen en investeer in jezelf. Dat laatste is zeker altijd de beste belegging.

Hoger startsalaris

“Doe je best! Een diploma is belangrijk.” Je hoort het je ouders zo zeggen. In veel beroepen is het hebben van een diploma zeker een vereiste. Dat levert immers een hoger startsalaris op. Veel jongeren denken dat na de studie het leren voorbij is.

Een mooi startsalaris is met de huidige krapte op de arbeidsmarkt zeker aantrekkelijk. Ook wordt er door veel werkgevers gestrooid met extra’s. De verleiding van geld is enorm voor jongeren. Wat het diploma betreft; een goed begin is het halve werk. Wat velen niet doorhebben is dat het dan eigenlijk pas begint. Leren terwijl je werkt is de manier om carrière te maken.

Nummer 1

Dat geldt ook voor bedrijven. Ondernemingen die investeren in de ontwikkeling en verbetering van hun product, dienst en personeel, scoren beter. Een sprekend voorbeeld hiervan is het Veldhovense ASML. Deze onderneming is al jaren nummer één chipmachinefabrikant. ASML is wereldwijd marktleider. Onaantastbaar marktleider! De concurrentie ligt ver achter.
Hoe komt dit? Ieder jaar investeert deze onderneming een groot deel van haar winst in de ontwikkeling van haar producten. In goede tijden is dit makkelijke keuze. Bij ASML doen ze dit ook wanneer het minder goed gaat. Het is een geboren winnaar. Bij Bustelberg selecteren we graag ondernemingen die uitblinken omdat ze een groot lerend vermogen hebben. Dat vertaalt zich meestal in kwaliteit.

Nieuwe skills

Veel bedrijven doen er daarom goed aan om te investeren in het personeel. Daar wordt de onderneming ook beter van. Bied je mensen de mogelijkheid om te leren. In mijn beroep dienen we ieder jaar de vakbekwaamheid te actualiseren. Dat bedoel ik dus niet. Het gaat om het leren van nieuwe skills en het verbeteren ervan. Dat levert uiteindelijk meer omzet, winst en hogere salarissen op. Dat is veel waard.

Beste investeringskeuze

Zo vroeg mogelijk beginnen met beleggen is makkelijk. Blijven leren en in jezelf investeren is dat niet. Uiteindelijk is dat wel de beste investeringskeuze die je kunt maken.

Veel succes!