De reis draait dan dus helemaal om dat ene thema en dat is een heel andere insteek dan relaxen op het strand, wat natuurlijk ook heerlijk is.

De meeste mensen zien hun vakantie waarschijnlijk voor zich al luierend met een cocktail in de hand aan het zwembad of op het strand, ‘s avonds lekker door een gezellig plaatsje struinen en vooral zo min mogelijk doen. Maar er zijn ook diverse thema reizen waarbij je je favoriete sport kunt uitoefenen zoals golfen, duiken, zeilen, fietsen of wandelen of juist een reis met als thema datgeen waar je interesse ligt zoals wellness, wijnreizen, kookreizen, taalreizen muziekreizen. Maar ook bijvoorbeeld reizen naar de formule 1 of naar een voetbalwedstrijd.

Zeilreizen

Natuurlijk kun je in veel landen zeilen, maar het lijkt wel of Griekenland ervoor gemaakt is. De altijd schijnende zon, helderblauwe zee, wind en prachtige kust met ongerepte baaitjes maken Griekenland tot zeilland bij uitstek. In de ochtendzon verlaat je het ene haventje, om vergezeld van dolfijnen naar het volgende prachtige plekje te zeilen. Aan het einde van de dag meer je aan om te genieten van de zonsondergang, heerlijk Grieks eten en gezellige haventerrasjes.

Voor beginnende en gevorderde zeilers, voor actieve zeilers en mee-zeilers, er is altijd een geschikte reis te vinden en alles wordt tot in de puntjes verzorgd.

Duikreizen

Duiken is natuurlijk op veel plekken mogelijk, maar de ene plek is zo veel mooier dan de andere. Specialisten op het gebied van duikreizen weten precies waar je moet zijn voor de mooiste duik. Ook bieden zij de mogelijkheid om je duikbrevet te halen en dan je eerste diepe duik te maken onder begeleiding van een instructeur. Mocht je geen duikspullen hebben dan kun je die natuurlijk altijd ter plaatse huren. Duiken is een sport die een heel andere wereld voor je opent. Van prachtige koraalriffen bij Egypte of in de Indische Oceaan tot indrukwekkende grotten en scheepswrakken bij Aruba en Bonaire. Niet te spreken over alle prachtig gekleurde vissen, zeeschildpadden en roggen die te zien zijn onder water!

Fietsreizen

Fietsen, wij Nederlanders zijn er gek op. Of het nou is om een klein boodschapje te doen en met overvolle fietstassen weer huiswaarts te keren (het bleef niet bij dat ene pak melk en brood) of heerlijk een dagje over de Veluwe te fietsen. He

t liefst fietsen wij overal en gelukkig kan dat ook op heel veel plekken. In veel steden is het bij te boeken, een fietstour door de stad onder begeleiding van een gids die de beste plekjes weet te vinden. Maar een complete fietsreis is in veel landen ook mogelijk, bijvoorbeeld in Duitsland, Portugal, Hongarije, Italië, Oostenrijk en Zweden.

Er zijn verschillende soorten fietsreizen, één waarbij je op 1 plek blijft en daarvandaan fietstochten kunt gaan maken, maar ook één waarbij je van het ene hotel naar het andere fietst en de bagage wordt vervoerd. Uiteraard wordt er voor een goede routebeschrijving inclusief kaartmateriaal gezorgd.

Er zijn vakanties met lichte fietstochten waarbij het aantal kilometers per dag laag liggen en ook af en toe een rustdag tussendoor wordt ingebouwd, maar er zijn ook reizen waarbij er elke dag flink doorgefietst moet worden.

Wijnreizen

Tja, wie houdt er niet van? Een heerlijk wijntje op z’n tijd. Maar wat als je hele vakantie om dit heerlijke drankje draait. Rij eens op een Vespa langs de wijngaarden in de Piemonte, ga op bezoek bij de wijnboeren in de Elzas, toost met een riesling in de Moezel. Of rij de schitterende wijnroute in Zuid-Afrika. Italië, Frankrijk en Zuid-Afrika zijn uitermate geschikt voor een wijnreis.

Natuurlijk behoort het proeven van heerlijke onbekende wijnen, het proeven van eeuwenoude druivensoorten en het slapen in authentieke accommodaties tot de highlights van een wijnreis.

Muziekreizen

Bij muziekreizen draait het niet zozeer om het zelf maken van muziek alswel om het luisteren naar schitterende klassieke muziek. In gezelschap van andere klassieke muziekliefhebbers reis je naar beroemde muzieksteden zoals Wenen, New York, Berlijn en Parijs. Hier beleef je de meest unieke opera’s, balletten en concerten in combinatie met bijzondere excursies. Zo word je ontdekkingstocht door de muziek onder reisbegeleiding van een muziekkenner of musicoloog een onvergetelijke ervaring.

Formule 1 reizen

Onze Max Verstappen doet het zo ontzettend goed dat er een steeds grotere vraag is naar speciale Formule 1 reizen en die zijn er dan ook in overvloed. Compleet verzorgd met vliegticket, transfers, accommodatie en natuurlijk dat felbegeerde toegangskaartje tot de formule 1. Van Dubai, Mexico tot Milaan, waar de Formule 1 gereden wordt kun jij bij zijn.

Wellness & kuren

Helemaal van deze tijd. Een vakantie naar een plek waar je echt kunt opladen. Accommodaties waar ontspanning op nummer 1 staat, maar ook gezonde voeding, behandelingen, yoga, detox, fitness, ayurveda en stressmanagement tot de mogelijkheden behoren. Er is enorm veel mogelijk van een yogaweekend in Nederland tot een ayurvedareis in India en een antistressreis in Thailand.

Eén ding is zeker, zowel je lichaam als geest zijn na zo’n wellness- gezondheidsvakantie weer helemaal opgeladen.

www.personaltouchtravel.nl/susan-ingrid