Nu alle vakanties weer achter de rug zijn en er een nieuw seizoen in aantocht is, is het tijd voor nieuwe interieurinspiratie. Want er is toch niets leuker dan af en toe dingen veranderen in huis? Dit keer gaan we het hebben over de thuiswerkplek, geheel in het thema van deze editie.

Wat mij betreft zijn er een aantal elementen essentieel bij het creëren van een fijne werkplek en dat is allereerst een sfeervol kleurenplan als basis voor de ruimte. Als dit helemaal klopt, dan voegen we er naast het bureau een comfortabele bureaustoel, voldoende licht en natuurlijk opbergruimte aan toe. Het kleurenplan benoem ik hier als basis omdat dit direct bijdraagt aan de sfeer en dus de snelste en gemakkelijkste weg naar een fijne werkplek is.

Wil je een rustige werkplek waar je gefocust kan werken? Kies dan voor lichte neutrale tinten zoals beige, taupe of licht groen. Wil je het geheel speelser maken? Voeg dan een aantal felle statement accessoires toe. Wil je juist jouw creativiteit wat meer prikkelen? Kies dan voor uitgesproken tinten zoals oranje, wijnrood, aubergine of donkergroen.

Om de werkplek helemaal af te maken adviseer ik altijd een bureaulamp toe te voegen als extraatje voor de donkere herfstdagen, een in hoogte verstelbare stoel mét goede ondersteuning in de rug en last but not least: een kast of kastenwand waar je netjes al jouw losse spullen in kan opbergen. Want een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd!