Mijn naam is Mark Habets, 48 jaar jong, oprichter & eigenaar van Habets herenmode. Een bijna geboren Dordtenaar met Limburgse roots, maar met een groen hart voor de plaatselijke FC. Een afgestudeerd Graficus met daarna een afronding in HBO Communicatie Creatief. Sinds 2015 ondernemer en ik zet mij ook in voor het kernwinkelgebied van de mooie Dordtse binnenstad.

Fotografie: Jurriaan Telder

Werken en leren in de regio is een lokale kracht voor onze Drechtsteden. Ik ken de uitdrukking nog van vroeger: ‘de jeugd heeft de toekomst’.


Een bekend gezegde dat ook van toepassing is op de student die na zijn of haar studie gaat werken. Vaak blijft een student na de studie een regio trouw. Hij of zij bouwt een sociaal netwerk op en vindt vaak een baan in de omgeving en bouwt een vruchtbaar bestaan op met een dienstverband bij een lokale werkgever. Je ziet dat steden waar in verhouding veel studenten wonen een solide groei hebben in deze regio’s en dus is ook hier een mooie rol weggelegd voor onze mooie stad op het eiland.

Of het nu gaat om werken of leren, kleding maakt de man

(in dit geval met mijn achtergrond). Het is een tijdgeest waarin wij al lang vaarwel hebben gezegd tegen de stropdas en tevens is bij een bank het mooie tweedelige (maat)pak niet meer noodzakelijk bij het staf- en managementpersoneel. Een goede binnenkomer is letterlijk toch dat mooie aansluitende colbert met een mooi overhemd en een hippe chino of luxe denim. Deze smart casual outfit is inmiddels een blijvertje geworden.

In een representatief voorkomen zit een evolutie en leerproces. Je kledingstijl verandert nu eenmaal in de fases van jouw leven. Als je het leuk vindt om hier wat meer aandacht aan te besteden dan is het anno 2023 een stuk makkelijker om inspiratie op te doen. Social media, bloggers, influencers, online fashion magazines, podcasts, noem het maar op, het is allemaal te onderzoeken vanuit de luie stoel. Heb je een stijl bij elkaar bedacht, dan kan je met dezelfde knoppen deze outfits bestellen bij diverse webwinkels. Onder het motto: ‘het gemak dient de mens’.

Zelf ben ik nog van de ouderwetse ‘disco-generatie’.

Op vrijdagavond tot 3 uur blijven bewegen op de dansvloer? Daar hoorde natuurlijk een leuk outfitje bij dat op vrijdagmiddag na school bij elkaar werd geshopt bij de lokale moderetailers.

Inspiratie uit het straatlandschap gebruiken alsook de impressies in de winkels. Gebruik maken van jouw eigen creativiteit en lef, bijna een studie op zichzelf. Vergeet ook niet het actief bewegen, niet alleen op de dansvloer maar ook kilometers door de diverse kernwinkelgebieden. Oude tijden kunnen altijd herleven, dus inspiratie voor de toekomst!