Als het om ondernemen gaat dan is dat niet iets wat voor Alice en Chantal bovenaan het wensenlijstje van het leven staat. Klinkt zwaar, is het niet. “We willen vooral doen wat we leuk vinden. En dat we daar ook nog eens een hoop andere mensen, en dus opdrachtgevers, blij mee kunnen maken vinden we vooral heel gaaf.”

Tekst en fotografie: J-an communiceert

Stevig support is alles

Inmiddels alweer 25 jaar geleden werd Twin Creations geboren. De échte Twins, Alice en Chantal, een ‘paar jaartjes’ eerder. Twin Creations: een full-service reclamebureau waar de creativiteit, nogal letterlijk, iedere dag weer gedrukt wordt op alles wat je je maar bedenken kunt. “Dat we, na al die jaren, nog steeds stevig staan zegt ons vooral iets over de mensen die we om ons heen verzameld hebben. Begonnen met neef Mervyn, Annemarie als financiële steun en toeverlaat en de enorme support van onze ouders maken ons tot een hecht team.”

Een vaste klantenkring, diverse soorten opdrachten én het Dordtse vertrouwen zorgden in de afgelopen jaren voor een steeds stevigere (reclame)rol in de Drechtsteden en omstreken. “We hebben niets met grenzen, niet qua gebieden waar onze opdrachtgevers gevestigd zijn, maar ook niet zo snel qua werkzaamheden.” En dat is waar. Aan wie je ook de vraag stelt: de meiden gaan ver in dat wat ze doen én dus voor iedere klant. Meedenken, meebewegen en doorgaan tot volle tevredenheid. Het is wat ze typeert, al zullen ze dat zelf niet zo snel over zichzelf zeggen.

“Juist niet. We zijn liever op de achtergrond”, aldus Alice en Chantal. “Iedere dag creatief bezig zijn en maken waar een opdrachtgever om vraagt. Daar gaat het ons om, niet om groter en meer.”

Groeien is durven veranderen

De laatste jaren nam de onderneming echter wel degelijk een vogelvlucht.

Hallo Dordrecht, dé kekke souvenirwinkel van Dordrecht werd toegevoegd aan de trots van de meiden, Mervyn verliet de geoliede machine, het pand aan de Blekersdijk werd verlaten én een geweldig stadspandje werd de nieuwe stek van beide bedrijven.

“We vonden die verandering enorm eng maar het bleek heel goed uit te pakken. Het frisse, gaaf ingerichte pand is een fijne plek geworden door de bezielde adviezen van Esther Canisius. De vele toeristen weten ons bijzonder goed te vinden en ook onze reclamewerkzaamheden vielen, door investering in social media, teksten en dus zichtbaarheid, steeds meer op. Onze nieuwe locatie werd tevens het vertrekpunt voor de stadswandelingen van Ontdek Dordrecht.”

“Of we échte ondernemers zijn? Geen idee, misschien wel niet zoals het in de Dikke van Dale gedrukt staat. Maar ons eigen drukwerk past als een jas.

We doen gewoon iedere dag wat we leuk vinden en dat doen we dan weer met de mensen die we vertrouwen.”

Hallo Dordrecht | Twin Creations
Voorstraat 276, Dordrecht
www.hallodordrecht.nl