Van stagiaire tot Manager Calculatie en Engineering en lid van het managementteam. Het klinkt als een Amerikaanse film, maar speelt zich toch echt af bij Barth Installatietechniek in de Hoeksche Waard. Het is het verhaal van Leonard van der Giesen (40). “Bij Barth heb ik de kans gekregen om door te groeien. Nog steeds krijgt iedereen bij Barth alle ruimte voor het volgen van opleidingen of trainingen. De medewerkers zijn 100% de belangrijkste waarde van het familiebedrijf. Ze zijn het hart van Barth.”

Tekst: Diana Henneken

Het verhaal van Leonard in een notendop. Barth Installatietechniek was al jaren een begrip in de Hoeksche Waard waar Leonard 20 jaar geleden woonde. Op het moment dat de MTS-student een stage nodig had, was het daarom logisch om daarvoor aan te kloppen bij Barth. Om er nooit meer weg te gaan.

Iedere dag met een lach

Leonard kwam onder de hoede van Rinus. “Rinus was een oude rot in het vak. Van hem heb ik ontzettend veel geleerd. Drie jaar zaten we samen op een bus tot Rinus met pensioen ging. Daarna werd ik zelfstandig monteur. Kleine projecten werden grotere projecten. Ik solliciteerde intern voor tekenaar, volgde trainingen en begon met de avondschool voor werktuigbouwkunde. Zo groeide ik langzaam door naar Hoofd Tekenafdeling, projectleider tot nu Manager Calculatie en Engineering.

En nog iedere dag ga ik met een lach naar het werk.”

Samen sterk

“De groei van onze vakmensen kun je niet los zien van de groei en ontwikkeling van het bedrijf. In de loop der jaren zijn onze projecten steeds groter en complexer geworden. Zo doen we inmiddels de installaties van grote nieuwe complexen als scholen, productielocaties, zorgcentrums, distributiecentra en kantoren. Om dit goed te doen, is specialistische technische kennis nodig. Daar investeren we in en daardoor onderscheiden we ons ook als bedrijf. Bovendien zijn onze projecten nooit klaar. Het technisch beheer en de service blijven. Met onze trouwe opdrachtgevers (ook zij groeien door) hebben we langdurige prettige samenwerkingen. Dat moet ook: alleen samen komen we tot het beste eindresultaat.”

Wij-gevoel

“Het wij-gevoel is ook binnen het hechte Barthteam erg belangrijk. We doen het echt samen. Het verloop van collega’s is om die reden bijzonder klein. Nieuwe aanwas met interesse in techniek is overigens van harte welkom. De kansen die ik kreeg, zijn er nog altijd, inclusief de mogelijkheid om werken en leren te combineren. Barth is een topbedrijf. Als je het me nu vraagt, dan plak ik er graag nog 20 jaar aan vast bij Barth.”

www.barthinstallatietechniek.nl
www.bepartofbarth.nl