“Deze ervaring heeft mij doen inzien dat ik mensen  wil helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling”

 

Terwijl ik dit schrijf ben ik inmiddels weer terug in Nederland. Sinds mijn vorige blog ben ik in Costa Rica en Peru geweest. Hoewel Costa Rica supermooi was, is mijn hoogtepunt toch echt Peru geworden. En ik zal je vertellen waarom!

Na Costa Rica, wat we verkend hebben met een Jeep, was het tijd voor Peru. Ik heb over waanzinnige stranden gelopen en tientallen verschillende dieren gezien in Costa Rica maar Peru heeft mijn hart gestolen. Het land zit bomvol cultuur en traditie en heeft een prachtig landschap. Ons doel was om zoveel mogelijk dingen te ervaren die kenmerkend zijn voor Peru. We zijn begonnen in de hoofdstad Lima. Hier spraken we af met iemand die we eerder deze reis in Mexico ontmoet hebben. Vanuit Lima, via de woestijn van Huacachina en door de Valley van Colca zijn we uiteindelijk uitgekomen in Cusco, de uitvalbasis voor o.a. Machu Pichu. Onderweg naar Cusco hebben wij natuurlijk een echte Poncho van Lama-wol gekocht en het traditionele gerecht ‘Cuy’ (Oftewel Cavia) geprobeerd. Na Machu Pichu zijn we nog naar het Andes gebergte Huaraz geweest en hebben we diverse meren en gletsjers bewonderd waarna we onze weg terugvonden naar Lima.

Vanuit Lima hebben wij de mogelijkheid gekregen om te mogen ondersteunen tijdens een 3-daagse Ayahuasca retraite. De persoon die wij in Mexico ontmoet hebben is namelijk een psycholoog, die deelnemers begeleidt bij Ayahuasca ceremonies. Ayahuasca is een traditioneel plantmedicijn in Peru wat gebruikt wordt voor de verwerking van trauma’s en persoonlijke dilemma’s. Tijdens deze retraite hebben wij +/- 20 deelnemers mogen ondersteunen tijdens deze intense maar waardevolle therapie. Van koken tot afleiding (d.m.v. salsa workshops) tot verzorging. We hebben mogen bijdragen aan het creëren van een veilige omgeving voor het verwerken van trauma’s en dat heeft veel voor mij betekend.

Deze ervaring heeft mij doen inzien dat ik mensen wel helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Om deze reden heb ik daarom ook besloten om via mijn bedrijf (naast websites) ook coaching voor startende ondernemers aan te bieden. Aangezien ik inmiddels terug ben in Nederland, is het tijd om alle energie die ik opgedaan heb tijdens mijn reis, te stoppen in dit volgende avontuur!