Na een lange zomer vol zon, zee en strand maken de lichte haarlokken weer plaats voor de donkere, warme herfstkleuren. Het team van Knipoog Kapper heeft er weer helemaal zin in om hun klanten van de nieuwste haartrends te voorzien. “Alles begint met een duidelijk en goed advies aan de voorkant. Het creatieve resultaat en een stukje beleving maken het plaatje compleet.”

Tekst: Esther Paans | Fotografie: Daphne Krijgsman

Marcel Neves is al 24 jaar de trotse eigenaar van Knipoog Kapper aan de Varkenmarkt in Dordrecht. ”Samen met ‘mijn meiden’ heb ik een topteam. De medewerkers beheersen alle disciplines binnen het kappersvak, maar hebben hun eigen specialiteit en kunnen zich maximaal inleven in de klant. Voor mij het belangrijkste wat er bestaat in ons vak. Sonja is al vanaf het begin werkzaam in de zaak en is heel creatief met krullen, terwijl mijn rechterhand Rosa goed is met lang haar en complexe kleuringen. Alleskunner Lisa is sinds anderhalf jaar onderdeel van ons team en heeft zich enorm goed ontwikkeld de afgelopen tijd. Jamala, de jongste, is enorm gedreven en creatief.”

Herfstlook

“We nemen alle tijd voor onze klanten en vertalen hun wensen naar een nieuwe look”, vertelt Marcel. “Persoonlijkheid en gezichtsvorm zijn daarbij heel belangrijk. We hebben een goed adviesgesprek en proberen klanten ook uit te dagen om eens iets anders te doen; we blijven tenslotte creatieve haarkunstenaars. Bij de mannen is langer haar, het matje, nog steeds hip en happening in het najaar. Stoer en kort in het gezicht en langer aan de achterkant. En bij de dames blijven de lagen in het haar trending, denk aan de wolf haircut en shag look. En naast deze looks in warme herfstkleuren blijft face framing ook nog helemaal hot. De naam zegt het eigenlijk al; het is een techniek waarbij er een mooi lijstje rondom je gezicht wordt gecreëerd.”

Boost

Vooral na de zomer kunnen onze lokken wel een boost gebruiken. Door de zon wordt het haar vaak droog en pluizig. Marcel: “De Lumi Coat Supreme Creme is een geweldig product van Keune. Het zorgt ervoor dat je haar weer levendig en glanzend wordt. Daarnaast hebben we ook Olaplex in huis. Deze haarherstelbehandeling is een echte oppepper en zorgt voor versterking van het haar. Het is belangrijk om na een lange zomer de zonschade te herstellen met goede crèmes, behandelingen en maskers. We blijven op zoek naar de beste producten voor onze klanten. Ik bekijk elke dag diverse tutorials en dat deel ik met mijn team. De filmpjes over freehand colouring zijn geweldig en dat schilderen in het haar passen wij toe in ons dagelijkse werk. We blijven ons altijd ontwikkelen en vernieuwen.”

www.knipoogkapper.nl