Murder on the orient express

Op een ijzige winteravond betreedt de beroemde detective Hercule Poirot de Oriënt Express. Even na middernacht wordt de trein abrupt tot stilstand gebracht door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend wordt het levenloze lichaam van een passagier ontdekt. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid? Gevangen in de trein, met de dader in hun midden, wenden de passagiers zich tot Poirot.

In een race tegen de klok moet Poirot de moordenaar ontmaskeren voordat deze opnieuw toeslaat. Maar in niets is wat het lijkt. Weet jij wie de waarheid spreekt en ben jij in staat om het raadsel op te lossen en de schuldige te ontdekken?

vr 19 januari – 20:00 | Schouwburg Kunstmin


Herman van Veen

Herman van Veen is terug: onvermoeibaar en onverslijtbaar. Ondanks dat hij van gisteren is, behoudt hij nog steeds zijn scherpzinnigheid en expressie. Hij zingt met overgave, speelt viool, en danst zoveel hij kan. Samen met Kees Dijkstra – contrabassist, Jannemien Cnossen – violist, Edith Leerkes – gitarist en Lieke Meijers – zangeres speelt hij een ijzersterk repertoire en spiksplinternieuw werk.

do 08 februari – 20:00 | Schouwburg Kunstmin


 

Het jubileumjaar van Simone Kleinsma wordt gevierd met de allereerste musical die speciaal voor haar is geschreven: “De Hospita”. Deze gloednieuwe Nederlandse musical vertelt het verhaal van Madeleine Coutard (Simone Kleinsma), een voormalige revuester met scherpe humor. Wanneer ze en haar kostuumontwerper (Paul Groot) hun grachtenpand in Amsterdam niet meer kunnen betalen, nemen ze drie luidruchtige studenten in huis, wat leidt tot moderne uitdagingen en grappige situaties. Maar er is meer aan de hand wanneer Madeleine’s verleden onverwacht weer opduikt. “De Hospita” neemt je mee naar het hedendaagse Amsterdam en het bruisende Parijs van de vorige eeuw, en biedt een eigentijdse herinterpretatie van de revue, met prachtige live muziek, humor en onverwachte emotie.


Wijnspijs wandeling

Ontdek zes heerlijke restaurants elk met een heerlijke wijn-spijs combinatie. Soms zijn er meer dan zes restaurants beschikbaar, dan worden er zes restaurants voor jou geselecteerd. Je wordt om 12 uur verwacht bij het eerste restaurant op je route. Hier laat je jouw ticket zien en neem je plaats. Na de heerlijke wijn-spijscombinatie loop je naar het volgende restaurant. Daar scan je opnieuw je ticket, geniet je van het heerlijke gerecht en vervolg je je culinaire avontuur bij restaurant #3 en zo verder.

zo 18 februari – 12:00 – 17:00 | Dordrecht


In 1982 hebben Willem van Kruijsdijk en Mies Wilbrink Slagerij van Kampen opgericht. Dit uit liefde voor het unisono drummen. Slagerij van Kampen is een buitengewone muzikale belevenis met indrukwekkende ritmes en muzikale creativiteit. In deze voorstelling smelten het verleden en het krachtige heden tot een indrukwekkende ervaring, vol met hartverwarmende energie, adembenemende visuele effecten en overweldigende oerdrift.