Het is bijna niet uit te leggen wat een ‘silent workout’ is en wat het met je doet. Je zet een koptelefoon op en binnen no time ben je je niet meer bewust van wat er om je heen gebeurt. En dat is in dit geval goed, want het gaat erom dat je je volledig kunt focussen op JOU, jezelf en je workout. “Ons advies is dan ook… kom het ervaren”, zeggen Jantine, Virginia en Julian, grondleggers van ClubCardio.

Fotografie: Daphne Krijgsman

“Jantine is al zo’n 20 jaar actief in de sportwereld, ikzelf inmiddels een jaar of 6 en Julian zit midden in zijn reis naar sportinstructeur. Nadat ik 50 kilo ben afgevallen, durfde ik eindelijk de eerste stap te zetten naar een groepsles. Datgene wat ooit buiten mijn comfort lag, is vandaag de dag mijn passie… lesgeven”, vertelt Virginia.

‘‘Tijdens een silent disco event is ons idee ontstaan. We ervaarden zelf hoe fijn het was om in je eigen ‘bubbel’ lekker los te gaan. Onbewust vergeet je wat er om je heen gebeurt. Bij onze silent workouts is dat een groot voordeel, want je kunt je volledig focussen op datgene waar jij mee bezig bent”, legt Jantine uit.

Buiten, ook als het regent

“De silent workouts vinden buiten plaats. We hebben heel bewust gekozen om buiten te sporten. Want je hebt letterlijk meer lucht. Snuif de buitenlucht op en laat het door je lijf stromen. Onze koptelefoons kunnen niet goed tegen de regen, dus als we met een hoosbui te maken hebben, kunnen we in de avonden overdekt sporten bij het DaVinci College. Dat is een hele fijne samenwerking, want zo behouden we het concept van buiten sporten”, geeft Julian aan.

Lesaanbod

Het aanbod zijn verschillende groepslessen die zich richten op cardio, kracht en vooral ook fun. Cardiodance en Step & Fun zijn hier een voorbeeld van. Tone en Shape en circuittraining vragen meer om techniek, maar altijd op je eigen sportniveau. Er worden continu lichte en zware opties gegeven, zodat vrijwel iedereen kan instappen in een les.

Join the club

“Na de les is er altijd ruimte om bij te kletsen, uit te blazen en een kop koffie te pakken. Dit zijn de momenten waarop je het groepsgevoel echt meekrijgt en je je onderdeel voelt van de groep. Iedereen, ongeacht sportniveau of leeftijd, vindt hier een plek. Onze thuisbasis op het Leerpark bij DOC is waar onze sportuitrusting is ondergebracht. De community gaat verder dan alleen samen sporten; het is een plek waar je nieuwe mensen leert kennen en samen de uitdagingen binnen het sporten aangaat.”

Voor bedrijven

“Steeds meer organisaties zien het belang in van vitale medewerkers en bieden hier ook de mogelijkheden voor. Wanneer medewerkers energiek zijn, lekker in hun vel zitten en zich mentaal sterk voelen, heeft dit doorgaans een positief effect op de productiviteit en het verzuimpercentage. Onze uitrusting kunnen we overal mee naartoe nemen. We nemen onze koffer met koptelefoons mee, eventueel aangevuld met wat gewichtjes of weerstandsbanden, en zo heb je een volwaardige training op je eigen locatie. Zonder dat iemand er overlast van ondervindt, op misschien de iets te enthousiaste instructeur of de hardwerkende mensen die onbewust (oer)geluiden maken na. Maar als dat alles is… waarom dan niet de vrijdagmiddagborrel omwisselen voor een vrijdagmiddagworkout of een maandagochtendboost?”

Kom je het ook ervaren?
Boek dan kosteloos, via onze website, een gratis silent workout.

www.clubcardio.nl
@clubcardio_nl