Mijn naam is Mark Habets, 48 jaar jong, oprichter & eigenaar van Habets herenmode. Een bijna geboren Dordtenaar met Limburgse roots, maar met een groen hart voor de plaatselijke FC. Een afgestudeerd Graficus met daarna een afronding in HBO Communicatie Creatief. Sinds 2015 ondernemer en ik zet mij ook in voor het kernwinkelgebied van de mooie Dordtse binnenstad.

Fotografie: Jurriaan Telder

De winterdip was voor mij altijd onbekend. Ik wist eigenlijk niet dat deze echt bestond want alle seizoenen hebben toch hun charme?


Alleen met de kennis van nu wel begrijpelijk in een periode met minder zonnestralen waardoor er een deel energie ontbreekt. Energie en positiviteit zijn namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden en het ondernemershart in mij kan zeker niet zonder.

De vraag is echter: kan je positiviteit ook uitstralen?

Als kledingspecialist heb ik een tip en kan je hier zeker op inspelen met jouw outfit. Een goede match van kleuren en mooie stoffen maken een geweldig geheel. Kleuren en combinaties spelen een rol maar natuurlijk ook de gelegenheid voor die mooie outfit. Letterlijk een binnenkomer op dat feestje van je neef of dat jubileum van je grootouders.

In het aanbod van de nieuwe collecties zijn er traditiegetrouw in het najaar vaak de aardetinten, in combinatie met groen maar ook donkerblauw en zwart voor de mannencollecties.

Ondersteunende kleuren maken het verschil, de kleur panna (melkwit) maakt het helemaal af in combinatie met aardetinten.

Laat dit nou net in het voorjaar maar ook in dit najaar DE kleur zijn voor de (Italiaanse) mannenmode. In combinatie met zand, kiezel en donkerbruin een fantastische binnenkomer voor iedere gelegenheid.

Blijf vooral ook jezelf motiveren om te doen waar je goed in bent. Zelfmotivatie hoeft geen hogere wiskunde te zijn, maar het blijft wel bewustwording van het genieten van de kleine dingen in het leven. Dat kan ook zijn om een leuke combinatie samen te stellen met de laatste najaarstrends en de inspiratie voor jouw feestelijke outfit in de decembermaand.

Gelukkig ligt de zware corona-periode achter ons, dus kan in deze feestmaand meer dan ooit weer gekozen worden voor de feestelijke outfit. Motivatie genoeg om ironisch gezegd: “op z’n paasbest” de kerstperiode te vieren. Motiveer jezelf meer dan ooit om er weer lekker tussenuit te gaan en te struinen door leuke winkelstraatjes of de straten waar je zelden of nooit in je rondje stad loopt, maar juist het gebied dat je vaak overslaat. Ga vooral op zoek naar die mooie combinatie, inspiratie of dat unieke cadeau.

Dat geeft veel energie en wie praat er dan nog over een winterdip?