Sjaan en Henk waren 32 jaar lang dag en nacht bereikbaar voor klanten die hun pakket snel en zorgvuldig vervoerd wilden hebben. Of het nu ging om een belangrijk document, een postduif of een vrachtje waarvoor Sjaan de 6 meter lange aanhanger van stal moest halen. Nu de tijd toch echt is gekomen om rustiger aan te gaan doen, dragen zij met een gerust hart hun bedrijf BF courierservices over aan Valk Koeriers & Transport BV uit Dordrecht. Voor Sjaan en Henk, die immer hoge eisen stellen aan hun service en dienstverlening, is Rik Valk de aangewezen persoon om dat voort te zetten.

Tekst: Diana Gerritsma | Fotografie: Daphne Krijgsman

“We hebben een mooi bedrijf opgebouwd in al die jaren, vertelt Sjaan met onverholen trots over BF courierservices. “Door altijd klaar te staan, samen met onze vijf fantastische medewerkers zijn we gestaag gegroeid. Maar; altijd eenvoudig gebleven. Niet naast je schoenen gaan lopen.”

Het zal niet makkelijk zijn om een bedrijf dat je zo na aan het hart ligt van de hand te doen?

Henk: “We zijn al wel aan het afbouwen sinds 2008 en we zijn nu in de 70 allebei. We realiseren ons wel dat het tijd is.”

Sjaan: “Als ik bij klanten kom, staan ze te gissen naar mijn leeftijd want ze durven het niet meer te vragen. Maar ik vertel het gewoon hoor, ik ben 70 jaar, haha! En we hebben de tijd genomen om het goed over te dragen. We willen het vertrouwen dat onze klanten in ons hebben gehad al die jaren ook overdragen natuurlijk. Dus we zijn ook samen op pad geweest, daar hebben Henk en Rik de tijd voor genomen, even kennismaken, en dat is heel soepel gegaan.”

30 plannen

Rik (27) is in 2020 begonnen met zijn transportbedrijf. Na zijn studie commerciële economie was hij op zoek naar waar hij zijn ondernemerszin in kon steken.

“Ik had wel 30 plannen!” Maar zijn interesse in de transportsector bestond al langer. “Ik zag daar goede kansen en het past goed bij mij, ik ben ook erg geïnteresseerd in voertuigen en vind de dynamiek leuk in dit vak.” Inmiddels verzorgt een vast team medewerkers in acht voertuigen nationale en internationale transporten.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

Henk: “Wij kochten al jaren onze auto’s bij het bedrijf waar een oom van Rik werkte. Die vertelde me eens dat zijn neef ook een koeriersbedrijf ging beginnen. Eerst dacht ik: ‘het zal wel, iedereen begint een koeriersbedrijf’. Maar, toen zag ik wat auto’s rijden en ben ik toch eens kennis gaan maken.”

Sjaan: “Ik had ze al wel vaker zien rijden en dan dacht ik: ‘dat ziet er goed uit; verzorgde voertuigen, keurige chauffeurs’, dat zijn waarden die bij ons ook hoog in het vaandel staan. Want de ene dag sta je in de haven maar de volgende dag sta je bij de notaris op de stoep.”

Henk: “Dus toen ben ik eens kennis gaan maken en zijn we eerst gestart met samenwerken. We vingen elkaars tekorten en vakanties op en het klikte erg goed.”

De service die Henk en Sjaan hun klanten bieden is voor Rik net zo belangrijk. “We onderscheiden ons van pakketdiensten natuurlijk omdat we voor één klant rijden, we laden op het ene adres en lossen het op het andere adres. Daar moet iets tegenover staan. Op tijd zijn, representativiteit, met zorg omgaan met de lading, een goede administratie.”

Sjaan: “Als wij het brengen weet je: het komt goed. Ik zie er zelf op toe dat het afgeleverd wordt.”

Wat gaan jullie doen met alle vrije tijd straks?

Sjaan: “Zonder telefoon op stap! Haha! Heerlijk om straks eens ongestoord naar een verjaardag te kunnen of te lunchen met mijn nichtjes. Ik kon altijd opgeroepen worden en dat was prima maar ik vind het wel ontspannen dat dat straks voorbij is.”

Henk: “Lekker fietsen, erop uit. En we laten Rik niet aan zijn lot over, hoor. Als hij ons nodig heeft, zijn we er gewoon nog voor ‘m!”

www.valkkoeriers.nl