Negen jaar stond Bianca (50) samen met haar dochter aan het roer van het Bevertje. Later kwam daar ook de Klandermuelen bij. Nu stopt Bianca ermee. Haar dochter Linsey (31) en schoonzoon Kenneth (34) zetten beide zaken voort: “Eigenlijk verandert er niet veel.”

“In de begintijd van het Bevertje stonden Linsey en ik iedere dag van ’s morgens tot ’s avonds sluitingstijd op de werkvloer. Dat voelde niet zwaar, we vonden het gewoon leuk. Op een gegeven moment zijn we elkaar gaan afwisselen en kregen we meer personeel. Het was één grote familie.” Vooral de kerstmarkt roept mooie herinneringen op. “Mijn vader liep als kerstman samen met mijn moeder, in een hertenpak, te flyeren”, lacht Bianca. “Het was razend druk; de koffie en appeltaart vlogen over de toonbank. En na afloop gingen we nog met zijn allen tafelen.”

Ouderwets genieten

Linsey is trots op wat ze samen met haar moeder bereikt heeft. “Het Bevertje is uniek in Dordrecht; qua sfeer lijkt het een bruine kroeg, onze gasten kunnen hier echt op hun gemak dineren. We hebben ook bewust ‘ouderwetse’ Hollandse gerechten als ossenhaas, kippenlevertjes en kalfslever op de kaart laten staan.” Toch heeft Linsey nog wel een wens: “Voor corona kwamen er in het Bevertje altijd veel zakelijke gasten lunchen. De komende tijd gaan we met ons team keihard aan de slag om die lunch weer op de kaart te zetten.”

Shared dining

Toen de Klandermuelen er in 2019 bij kwam, ging Kenneth daar aan de slag en werd Linsey een soort vliegende keep. “In het begin kwamen hier vooral veel mensen lunchen of borrelen”, vertelt Kenneth. “Nu we een wat hippere kaart hebben, met onder andere sushi, tapasplanken en shared dining, komen er ook steeds meer mensen om te dineren.” Binnenkort wordt het interieur in de Klandermuelen vernieuwd. “Het wordt wat moderner en frisser, maar de stijl blijft hetzelfde. Wat goed is, moet je niet veranderen.” 

Oppassen

Inmiddels hebben ze ruim dertig man personeel en zijn zowel Bianca als Linsey steeds meer achter de schermen gaan werken. Maar voor Bianca is het nu mooi geweest: “We hebben een huis in Oostenrijk, waar we vaak naartoe gaan en ik wil meer bij mijn kleinkinderen zijn.” Linsey en Kenneth hebben twee jonge kinderen en de derde is op komst. Is het niet spannend om dan nu de zaak over te nemen? “Dat is juist gunstig”, lacht Kenneth, “dan kan Bianca meer oppassen.” Ook Linsey reageert nuchter: “Ik zit al vanaf het begin in de zaak, het voelt niet als een grotere verantwoordelijkheid.”

www.restaurantbevertje.nl 

www.klandermeulen.nl