‘Ik ben dankzij het reizen eindelijk weer gepassioneerd bezig met iets wat echt bij mij past’

Reisblog Dennis van Oord

In de zomer van 2022 besloot ik het roer om te gooien. Ik startte mijn eigen bedrijf en reisde in 2023 door Midden- & Zuid Amerika. Gedurende deze reis ben ik er achter gekomen dat ik wil bijdragen aan het realiseren van andermans dromen en doelen. Met deze nieuwe inzichten ben ik vervolgens begonnen aan een nieuw avontuur.

Het einde van 2023 is in zicht en dit betekent tevens dat dit mijn laatste blog zal zijn. Ik besloot begin dit jaar mijn reis te documenteren en voor de lezers die mijn reisblogs niet gelezen hebben zal ik een korte samenvatting geven. In 2022 besloot ik mijn baan op te zeggen en een reis van 5 maanden door Midden- & Zuid Amerika te maken. 

Parallel was ik begonnen met mijn eigen onderneming waarmee ik websites ontwerp voor startende ondernemers. Met een backpack, enkel gevuld met kleding en een laptop vertrok ik uiteindelijk in februari 2023 naar Mexico.

Ik had geen concreet reisplan, maar mijn doel was om de energieke ondernemende versie van mijzelf te herontdekken. Daarnaast wilde ik mijn creativiteit stimuleren en wilde ik ontdekken waar nou echt mijn passie ligt. Met deze mindset ben ik begonnen aan mijn reis waarna ik via Mexico, Guatemala, Costa Rica en Colombia, uiteindelijk in Peru ben beland. Gedurende deze reis heb ik waanzinnige ervaringen mogen beleven en heb ik zeer waardevolle gesprekken gevoerd met medereizigers en lokale bewoners.

Naast deze gesprekken en ervaringen heb ik ook veel tijd aan mijzelf besteed. Ik ben gedurende deze maanden beter naar mijn gevoel gaan luisteren. Ik weet eigenlijk al jaren dat ik graag andere mensen wil motiveren en ondersteunen bij het overwinnen van obstakels, alleen wist ik nooit precies hoe en twijfelde ik wel of ik dit wel kon. Met name mijn ervaringen in Peru hebben mij doen inzien dat ik meer ‘vertrouwen’ mag hebben in mijzelf, wat door middel van het Spaanse woord ‘Confía’ inmiddels mijn lijfspreuk geworden is.

Uiteindelijk besloot ik eind juni terug te keren naar Nederland. Waar het ene avontuur eindigde, vond de start van een nieuw avontuur plaats. Vol nieuwe energie en motivatie, maar vooral zelfvertrouwen ben ik begonnen aan een opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). NLP is een methode om effectief te communiceren met jezelf en/of met anderen, door de onbewuste processen van je brein te onderzoeken en te veranderen. Deze methodes wil ik graag door middel van een coaching traject of via workshops overbrengen aan startende ondernemers om zo bij te dragen aan het realiseren van hun droom om een eigen onderneming te starten.

Nu ik terugkijk kan ik bevestigen dat mijn reis door Midden- & Zuid-Amerika mijn ondernemerschap en creativiteit gestimuleerd heeft, iets dat ik lang kwijt was. Ik heb daarnaast onzekerheden overwonnen en ik ben dankzij het reizen eindelijk weer gepassioneerd bezig met iets wat echt bij mij past. Ik ben iedere ervaring en ieder persoon dankbaar die daaraan heeft bijgedragen en ik hoop dat ik iemand, door het delen van mijn ervaringen, heb kunnen inspireren om ook het roer om te gooien en zijn of haar gevoel te volgen.